Paparazzo

Svadba godine u Bosni: Čelketić ženi sina a pogledajte ko će biti na listi gostiju!

U Sarajevu će Senad Džambić, vlasnik “Binga”, u maju i augustu udati dvije kćerke, a sigurno da će svadba godine u Tuzli biti u hotelu “Mellain” kada će poznati ugostitelj Zoran Čeleketić Zoka oženiti sina Alena.

Naime, Zoranov sin će 20. oktobra krunisati vezu sa izabranicom Marijom Malinović, a na svadbi se očekuje blizu 400 zvanica. U “gradu soli” posljednjih dana uveliko se priča o ovom velikom veselju na kojem će biti veliki broj poznatih ličnosti iz Tuzle, ali i cijele BiH i regiona. Naime, Čeleketić je prijatelj sa velikim brojem muzičara, pjevača, biznismena i sportista u regionu.

Podsjetimo, Zoka je prije tridesetak godina bio vođa uspješnog benda “Sezam”, koji je u to vrijeme na nastupima pratio velike muzičke zvijezde Halida Bešlića, Lepu Brenu, Draganu Mirković… Kasnije je odlučio da se počne baviti ugostiteljstvom i vlasnik je lanca restorana “Sezam”, koje je nazvao prema svom orkestru.

Sigurno je da će na svadbi biti veliki broj zvijezda koje neće moći da odole da ne zapjevaju sa orkestrom “Crne mambe” iz Niša, koji je poznat po sjajnoj zabavi koju donose kombinujući zvuke trube, jazz i blues ritmove i čiji je osnivač 70-ih godina prošlog vijeka bio kralj romske muzike Šaban Bajramović.