Lifestyle

Tri razloga zašto su oženjeni muškarci privlačniji ženama

940views

Jedna od posljednjih studija koja se bavila ovim pitanjem provedena je 2018. godine na Univerzitetu u Oklahomi te je potvrdila tvrdnju da su zauzeti muškarci ženama privlačniji

Foto: Promo

Brojni stručnjaci za veze tvrde da oženjeni ili muškarci u ozbiljnim vezama imaju “ono nešto” što ih često ženama čini privlačnijima od slobodnih.

Jedna od posljednjih studija koja se bavila ovim pitanjem provedena je 2018. godine na Univerzitetu u Oklahomi te je potvrdila tvrdnju da su zauzeti muškarci ženama privlačniji. Studenticama je pokazana fotka muškarca i u grupi kojoj je rečeno da je zauzet za njega se zainteresiralo čak 90 posto njih, dok je u grupi koja je mislila da je slobodna interes pokazalo tek 59 posto studentica, piše u studiji objavljenoj u časopisu New Scientist.

Naravno, tu se ne radi samo o fizičkom izgledu već i o nekim specifičnim osobinama zbog kojih žene, iako znaju da je to krivo, često padaju na muškarce koji “nisu na tržištu”, a evo i što je najčešće presudno:

SPREMNI SU ZA OZBILJNU VEZU

Slobodnim ženama koje su u potrazi za ozbiljnom vezom, a naletjele su samo na hrpu neozbiljnih frajera za jednu noć, oženjeni muškarci čine se privlačnijima upravo zbog činjenice da su se bili spremni vezati za jednu ženu do kraja života.

PRIHVAĆAJU ODGOVORNOST

Iako brak ne podrazumijeva nužno i odgovornost, statistika je na strani muškaraca koji su izrekli “sudbonosno da”. Brojna istraživanja potvrdila su da je većina oženjenih frajera zaposlena i jako odgovorna kada je u pitanju porodica. Iako to nije uvijek slučaj, ova osobina ženama je jako pozitivna i privlačna.

NE BOJE SE POKAZATI OSJEĆAJE

Nije lako pronaći muškarca koji će biti toliko iskren i otvoren s vama da mu neće biti problem pokazati svoje prave osjećaje. No, žene često imaju dojam da ljudi u braku jedno pred drugim ne kriju ništa, pa ni svoje emocije, pa ih oženjeni muškarci posebno privlače.