Horoskop

Verovali ili NE: DATUM VENČANJA otkriva o budućnosti vašeg braka

Datum venčanja pokazuje šta je mladencima važno, a numerolozi tvrde da čak može i da odredi tok bračnog života. Najčešće se razmišlja o godišnjem dobu, vremenskim uslovima, temperaturi, pa je tako najpopularniji mesec za venčanje maj i jun, kao i septembar i oktobar, uglavnom zbog lepog vremena početkom krajem proleća i početkom jeseni. Parovi koji planiraju crkveno venčanje, usklađuju se sa crkvenim kalendarom, jer se za vreme posta venčanja ne obavljaju.

Postoji verovanje da je idealan datum onaj koji kada se sabiranjem svede na jednocifren broj, daje osmicu. Broj osam simbolizuje beskonačnost, kosmičku ravnotežu i konstantan protok energije. Povezan je sa novcem i materijalnom sigurnošću. Ukazuje na uravnoteženost koja se temelji na ljubavi i strasti. Ukoliko to nije izvodljivo, preporuka je da u datumu venčanja postoji barem jedna osmica, na primer 8, 18, 28.

Foto: Promo
Zanimljivosti

Gotovo svi budući mladenci koriste neke male rituale sa željom da ostvare harmoničan život. Neke od opštih preporuka su da brak treba sklopiti u periodu kada Mesec raste, od mladog ka punom. Veoma je bitno izbeći period kada se Venera, planeta ljubavi i partnerstva, kreće retrogradno, u obrnutom smeru. Smatra se takođe da će čovekov život biti mnogo uspešniji, ukoliko se venča u 4.,5., 7., ili 11. mesecu od dana njegovo rođenja.

Mnogim parovima se pokazalo kao zanimljiva ideja da za datum venčanja odrede, takozvani srećni datum, pa je tako mnogim parovima to bio: 7.7.2007. zbog trostruke simbolike broja sedam. Takođe bilo je dosta parova koji su bili zainteresovani za sklapanje braka na datume 10.10.2010., pa 12.12.2012…. 06.06.2016, zbog pretpostavke da su određene kombinacije brojeva posebne. Kada je reč o verovanjima, ne treba zanemariti ni staro sprsko verovanje po kome stvari stoje ovako:

Udaj se kada je godina nova, on će biti zaljubljen, dobar i iskren.

Kada se februarske ptice spajaju, nemoj se venčavati već se plaši svoje sudbine.

Ako se udaš kada martovski vetar duva, užitak i suze, imaćeš oba.

Udaj se u aprilu kada možeš, užitak za nju, užitak za njega.

Udaj se u mesecu maju i sigurno ćeš upropastiti dan.

Udaj se kada junske ruže rastu, kopna i mora ćeš obići.

Ono dvoje što se u julu venčaju, moraće da rade za dnevni hleb.

Ko se u avgustu venča, proći će kroz velike promene u životu.

Udaj se septembra u crkvi i život će ti biti bogat i dobar.

Ako se venčaš u oktobru, ljubav će rasti ali će bogatstvo pasti.

Ako se udaš u tamnom novembru, uživanje će doći, zapamti.

Kada decembarski sneg padne brzo, udaj se i iskrena ljubav će trajati.

 

Izvor: G.Mašić – Gran online