Lifestyle

Vitamin koji pomaže da imate RAVAN STOMAK

748views
Svi znamo da stomak obično raste zbog nedovoljno vežbanja i prejedanja. Ali naučnici kažu da to može biti prouzrokovano i nedostatkom određene vrste vitamina. Ako ne možete da se rešite sala na stomaku čak i kada pazite na ishranu i redovno vežbate, moguće je da vam fali vitamina D.

smoothies-g0c3191fd5_1280.jpg

Studije su pokazale da osobama koje imaju višak sala na stomaku fali vitamin D. Osim što je ovaj vitamin važan u borbi protiv osteoporoze i poboljšava raspoloženje, takođe je važan i u mršavljenju, odnosno rešavanju sala na stomaku, prenosi Zadovoljna.rs.

Vitamin D ili sunčani vitamin unosimo najpre putem sunčeve svetlosti. Međutim, i određene namirnice mogu biti dobar izvor ovog vitamina. Jedini način da utvrdite da vam fali ovaj vitamin jeste laboratorijsko testiranje.

adult-g3713fef24_1280.jpg

Ako vam fali vitamina D, osim sala na stomaku, mogu se pojaviti i drugi problemi kao što su slab imunološki sistem, hronični umor, depresija, anksioznost, gubitak kose, bolovi u mišićima i zglobovima. Kako biste izbegli sve to, pobrinite se da ste dovoljno izloženi sunčevoj svetlosti i jedite hranu bogatu vitaminom D. To su namirnice kao što su jaja, pečurke, riba i mleko, piše Healthy builderz. Uz to, možete uzimati i dodatak vitamina D, ali se najpre posavetujte sa svojim lekarom.

Foto: Pixabay /Zadovoljna.rs