Showbiz

Vođa grupe “Legende” iskreno: “Nas su pevači uvek napuštali”

249views
Nakon odluke pevača Ivana Milinkovića da napusti grupu “Legende” koja ga je i proslavila i započne solo karijeru, vođa čuvenog sastava Zoran Dašić Daša nije želeo da se oglašava u medijima.

Za Grand.Online kompozitor, muzičar, tekstopisac i frontmen benda po prvi put je otvoreno govorio o Ivanovom odlasku, ali i o novom pevaču Nikoli Zekiću sa kojim je nedavno objavio i novi CD.

Dasa Legende - 26.12.2020 Thumb.jpg

– Nama u ovom trenutku odgovara da se pojavljujemo svuda, a ne da se foliramo da smo zvezde. Zaista nam treba da u medijima promovišemo ono što smo u prethodnom periodu uradili – objašnjava Daša koji će se večeras po prvi put oprobati u žiriranju šoua “Nikad nije kasno”. Ističe da je iza njega i njegovih muzičara veliki uspeh i da je ono što su postigli za 33 godine postojanja grupe zaista prava bajka.

dasa legende (5).JPG

Pred našim kamerama evocirao je uspomene na samo osnivanje grupe i uspehe koje je svojim kolegama postigao.

– Skupilo se šest momaka skromnih kvaliteta i talenta, jer iskreno niko od nas nije bio virtuoz svetskog kalibra i desila nam se bajka u koju su poverovali svi, pa i mi sami. Posle nekoliko godina mi držimo koncerte po celom svetu, u najelitnijim salama. Stigli smo na sve kontinente, punili sale i čak 60 puta Sava centar. Zar to nije bajka? Ja sam želeo da to potraje, bar još koju godinu– iskren je Dašić koji istiće da do sad nije imao sreće sa pevačima koji su činili njegovu grupu.

legende (11).JPG

– Nas su pevači uvek napuštali, počev od Ivana Milinkovića i Duška Nedića i ja to potpuno razumem. Svaki pevač u svom poslu želi da bude Zdravko Čolić, a kad si u kolektivu imaš manji deo prostora i to je nemoguće. Ali kada si sam, imaš veću slavu, popularnost, više para i to razumem. Meni može da bude samo žao, kad neko želi da napusti grupu, zato što više u tu bajku ne veruje. Ja još uvek verujem jer obično imaju srećan kraj. 

Kako publika reaguje na novog pevača i da li njemu prijaju promene nakon skoro četiri decenije na estradi, pogledajte u intervjuu.

Foto: Z.K.Munja/D. Milošević / Izvor: Grand.Online