Lifestyle

ZBOG ČEGA MUŠKARCI BEŽE?

592views

Videli ste se par puta, sve je bilo savršeno, a onda je počeo da vas izbegava, bez ikakvog vidnog razloga. Većina muškaraca ne ume da da neki određen odgovor na pitanje zašto hvataju maglu. Zato nam naučnici obrazlažu zbog čega muškarci beže.

Foto: Promo

 

Priča je uvek vrlo slična: bili ste na par sastanka, sve je išlo dobro, a onda je on jednostavno izgubio interes.

Kada žena izgubi interesovanje, ona zna zašto se tačno to dogodilo: možda je on bio previše zainteresovan, možda joj nije odgovarao njegov smisao za humor, možda je pokazao naznake da će u vezi biti posesivan… Šta god da je slučaj, žena nekako uvek zna drugaricama na kafi da objasni tačno zašto se više ne viđa s tipom. Kod muškaraca baš i nije isto.

Svakoj ženi se barem jednom dogodilo da se tip koji joj se do pre par dana javljao i bio zainteresovan jednostavno ili prestao javljati, ili se javlja mnogo ređe. Većina muškaraca ne zna da odgovori na pitanje šta im se to dogodi u glavi kada odluče da ignorišu devojku koja im se do juče jako sviđala, ali srećom, naučnici imaju odgovor na to pitanje.

Stvar je u energiji koju žena odašilje. Kada smo na prvih par sastanaka, manje-više smo opuštene, pokušavamo da upoznamo dečka, vidimo da li nam se uopšte sviđa i generalno se ponašamo kao kad u radnji razgledamo stvari.

Problem nastaje kada shvatimo da nam se muškarac sviđa.

U trenutku kad ocenimo da je muškarac s kojim se viđamo materijal za dečka, prestaje faza razgledanja, a počinje faza planiranja. Odjednom više ne pokušavamo da upoznamo dečka s kojim smo na sastanku, već pokušavamo da upoznamo buduću vezu i njene mogućnosti.

Umesto da i dalje živimo u trenutku i neopterećeno gledamo kuda sastanci vode, mi se bacamo na planiranje veze, zajedničkih roštilja i odlazaka na skijanje.

Nama se čini da je sve ostalo isto, ali većina muškaraca počinje da oseća pritisak jer vide da nam pogled šalje potpuno drugačiju poruku.

U tome je glavna razlika između muškaraca i žena: Dok muškarci žive u trenutku i ne ispituju situaciju u kojoj se nalaze, žena je već u dalekoj budućnosti, što znači da podsvesno stvara pritisak na muškarca.