Horoskop

Žene otkrile zašto planiraju POROĐAJ u skladu sa horoskopom

Svet je zahvatio novi trend u roditeljstvu – buduće mame i tate pažljivo planiraju trudnoću kako bi im dete bilo željenog horoskopskog znaka.

Navodi se primer žene Makenzi Voren, Vodolije u 30-im godinama, koja živi u Severnoj Karolini. Ona je priznala da su se ona i njen muž nadali da će njihovo prvo dete biti Škorpija, kao i otac.Par je prestao da koristi kontracepciju u tačno planirano vreme, ali njihova ćerka je rano rođena i na kraju je postala Vaga.

– Odložili smo pokušaj za sledeće dete za mesec dana, nadajući se da ćemo izbeći Ribu – rekla je Voren, pošto se po horoskopu Vodolija i Škorpija ne slažu dobro s Ribom.

horoskop 1.png

Bili su uspešni – njihov sin je Vodolija, kao i njegova mama.

Zbog svakodnevnog stresa sa svih strana, nije ni čudo što se neki roditelji okreću astrologiji u nadi da će ublažiti deo tih anksioznosti, piše Vice.

– Budući roditelji su pod velikim stresom. Oni žele da obezbede najbolje moguće ishode za svoje dete, ali osećaju da je mnogo toga van njihove kontrole – objašnjava je Ajana Vilard, predavačica psihologije na Univerzitetu Brunel u Londonu.

– Takva vrsta neizvesnosti čini ljude veoma uznemirenim, posebno kada su ulozi visoki — a to je budući uspeh i dobrobit deteta. Pokušaj uticaja na astrološki znak deteta pomaže roditeljima da se osećaju kao da imaju više kontrole nad situacijom – rekla je ona.

Čak i ljudi koji su skeptični prema astrologiji, uzimaju to u obzir kada razmišljaju o svojoj deci, za svaki slučaj. Barbara VanDenburg, Vodolija i urednica koja živi u Finiksu u Arizoni, rekla je da će se ozbiljno potruditi da ne rodi Devicu, ako se ikada bude odlučila da ima decu.

– Ne mogu da poreknem da me je svaka Devica koju poznajem nervira, kao da žive u paralelnom svetu kome ne mogu da pristupim niti da razumem – rekla je.

– Nisam religiozna, ne verujem u duhove, sklona sam da mislim da za većinu stvari postoji racionalno objašnjenje. Ali racionalno, uzimajući u obzir dokaze – Device mi idu na živce u većem procentu od drugih znakova – dodaje.

horoskop 2.png

Suzan Deges-Vajt, profesorka roditeljskog savetovanja na Univerzitetu Severni Ilinois, specijalizovana za periode tranzicije kao što je planiranje bebe, istakla je:

– Dešava se da, kada čitamo o osobinama astrološkog znaka, mnogo toga se shvata pristrasno. Vidimo da određeni znak ima osobine koje nam se sviđaju kod osobe — na primer orijentisana ka cilju, strpljiva, zabavna, itd. — i onda zamišljamo kako bi bilo lepo da je naše dete takvo – pojašnjava.

Džordžija Endruz, Strelac i programerka koja živi u Tahou u Kaliforniji, rekla je da je njena majka zakazala carski rez za određeno doba dana kako bi njen podznak bio Vodolija.

– Da sam rođena ujutru, bila bih nezavisna i dobila bih još par prideva o svojoj ličnosti. A da sam rođena popodne, imali bismo blisku vezu i još par stvari. U osnovi je izabrala jutro i srećna je zbog toga.

Endruz je rekla da je nezavisna, jaka volja prirode Vodolije u podznaku istinita, napominjući da je prošle godine kupila sopstveni stan.

Iako Endruz gleda na mamino astrološko donošenje odluka uglavnom kao na zabavnu anegdotu, ipak je potpuno razume.

– Učinila je to zato što je mislila da će tako biti bolje za mene, i teško je osporiti to.

Foto: Pixabay