Showbiz

ŽIRI ZVEZDA GRANDA O ŠABANU ŠAULIĆU “Nikada ga nećemo zaboraviti”

21views
Prošlo je dve godina otkako nas je napustio najlepši glas Balkana i krunisani kralj narodne muzike, Šaban Šaulić. Svi koji su ga poznavali i voleli ovih dana, na drugu godišnjicu stravične tragedije, evociraju uspomene na njega, na najveće hitove kojima je zadužio mnoge generacije, zajednički provedene trenutke, ali i poslednji susret sa njim.

Njegove kolege i prijatelji, članovi žirija “Zvezda Granda”, šoua u kom je godinama predsedavao, edukovao mlade pevačke nade i zabavljao milionski auditorijum, i dalje ne mogu da prihvate činjenicu da Šaban više nije među nama.

IMG_2285.JPG

 Kada se desila ta strašna tragedija, ja sam osetila kao da mi je član porodice nastradao. Ne samo ja, smatram da je čitav Balkan izgubio velikog umetnika i pevača, ali smo svi mi dobili legendu i  zvezdu koja će sijati zauvek! Uvek mi je teško da pričam o njemu, nekako mi stane knedla. Nikada me niko nije tako lepo prihvatio i imao tako lep odnos prema meni, blag, žaštitnički, šmekerski, ljudski kao on- rekla je Jelena Karleuša, dok je Saša Popović izjavio da Šabanova smrt nenadoknadiv gubitak i za muziku, ali zahvaljujući njegovim pesmama koje takmičari često izvode u “Zvezdama Granda” i dalje veruje da je on tu.

​Marija Šerifović odrastala je uz Šabana i njegove hitove, a za najlepši glas Balkana je izjavila – Pamtiću ga kao izuzetno dobrog i mirnog čoveka sa najstaloženijom bojom glasa ikada. 

saban, marija i jelena.jpg

 Nemoguće ga je zaboraviti jer se takav pevač još nije rodio na našim prostorima – tvrdi Snežana Đurišić, dok ga je čuveni kompozitor Dragan Stojković Bosanac opisao rečima – Najbolji, neponovljiv, jedinstven u muzici, u pevanju i kao čovek odličan. 

Članovi žirija “Zvezda Granda” za Grand Online evocirali su uspomene na najveću pevačku legendu i vreme provedeno sa njim, što možete da pogledate u videu.

Foto: Z.K.Munja / Izvor Grand Online

Leave a Response