Paparazzo

ZNATE LI KO JE OVAJ KLINAC? Želeo je da bude pijanista, ali sudbina je imala drugačije planove za njega

Ovaj preslatki plavušan sa fotografije od malena je pokazivao neverovatan talenat za muziku koju je nasledio od svojih roditelja. Pored majke koja je bila pevačica i oca harmonikaša, ali i strica koji je virtuoz na harmonici, ovaj dečak iz Kraljeva imao je zacrtan cilj u životu – da se i sam bavi muzikom.

Kada je imao samo šest, njegovi roditelji shvatili su da je apsolutni sluhista, a to su im potvrdili i profesori muzike prilikom upisala u nižu Muzičku školu, za koju je prijemni položio iz prve, bez dana pripreme.

Ljubav prema instrumentima bila je ogromna. Iako je prvo želeo da svira klavir, harmoniku, pa bubnjeve, muzičku stručnjaci smatrali su da bi bila šteta da sa apsolutnim sluhom ne postane violinista. I tako je i počeo da svira violinu.

Završio je srednju Muzičku, a zatim i Muzičku akademiju, odsek violina, a tokom školovanja bio je sastavni deo Kulturno umetničkog društva Abrašević.

Tokom detinjstva radio je sa svojim roditeljima, svirao na svadbama, ispraćajima i drugim proslavama, a prvi bakšiš dobio je sa samo 10 godina. Kaže da je bio prava atrakcija na veseljima, faca u školi, a kasnije je postao sastavni deo orkestra svog strica, harmonikaša Miše Mijatovića.

Danas je ponosni član našeg najpopularnijeg orkestra Aleksandra Sofronijevića, gde više od deset godina svira prvu violinu.U šali često kaže da je jedini član koji je kod Sofre morao da polaže audiciju, a svojim neverovatnim talentom uspeo je da se izdvoji iz mase muzičara i postane jedan od naših najboljih violinista.

Izvor: Grand