U „Zvezdama Granda“ Ivan Simić skrenuo je pažnju na sebe ekscentričnim nastupima i specijalno dizajniranim kostimima koje je nosio u takmičenju, ali je najviše ostao upamćen kao kandidat koji je sa mentorom Aleksandrom Milićem Milijem tokom nastupa razbio čašu o glavu i istu raskrvario.

Iako je imao upečatljive nastupe u najgledanijem šouu, nije uspeo da se plasira u sam vrh takmičenja, ali je strpljivo čekao svojih pet minuta. I konačno dočekao.

– Lagao bih kad bih rekao da sam presrećan što sam ispao, ali očigledno je da tako nešto moralo da se desi. Verujem u tu neku sudbinu, zato sam i došao ovde, ali ko zna šta mi život sprema, videćemoMislim da sam takmičenjem dobio ono sto je možda najbitnije, a to je da me ljudi prepoznaju svuda po Srbiji, jer džabe bilo kakav plasman ako neko nema nešto karakteristično i prepoznatljivo. Verovatno da je tome doprineo moj imidž koji se razlikuje od drugih, kao i celokupno predstavljanje, pa je ljudima možda bilo lakše da me zapamte, ali me to baš raduje i mislim da sam postigao dosta  – rekao je pre nekoliko meseci Ivan, a danas je svoje verne fanove obradovao prvom pesmom u karijeri.

Njegov novi singl nosi naziv „El me ama“ i predstavlja sve ono za šta se Ivan prethodnih meseci borio.

– S ponosom vam predstavljam moj novi projekat na kome smo dugo i s puno ljubavi radili. Ova pesma je stajala 4 godine u kutiji i tako omiljena svim mojim prijateljima konačno je dočekala svojih 5 minuta. „El me ama“ u ovoj pesmi ima značenje “Bog me voli”, što vuče iz hebrejsko-španskog jezika gde se misli na “onog” gore- poručio je Ivan i dodao:

-Ovo je umetnost i nikad nisam robovao formom već suštinom. A suština je da budete najbolja verzija sebe, da volite i Bog će vas voleti.

Kako se od njega i očekivalo, numeru prati i zanimljiv spot ali i ekscentrični kostimi po kojima je Ivan i postao prepoznatljiv.

Zbog svega što je svojoj publici ponudio hvale su počele da se nižu, a većina se slaže da je predstavio ono što se od njega i očekivalo – da pomeri granice.

„Svaka čast, nisi odustao od svojih snova“, „Ovo kida“, „Spot 10/10, pesma brutalna“, „Bravo, Ivane! Ovo smo čekali“, „Hit u najavi“, samo su neke od reakcija na Ivanov spot za pesmu „El me ama“.