Nightlife

„2Cellos“ i Sarajevska filharmonija 10. marta 2018. u Zetri

1kviews

Nakon spektakla koji su u maju prošle godine priredili bh. publici u sarajevskoj dvorani Skenderija, violončelisti svjetskog glasa Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao duo „2Cellos“, 10. marta 2018. godine nastupit će u Zetri.

Koncert će biti održan u okviru njihove vrlo uspješne turneje „Score 2017/2018“, na kojoj hvaljeni čelisti izvode najbolje filmske klasike. Uzimajući u obzir činjenicu da „2 Cellos“ redovno oduševljavaju publiku širom svijeta, nema dileme da i publiku u bh. prijestonici očekuje vrhunski ugođaj.

– Luka i Stjepan u Zetri će nastupiti sa Sarajevskom filharmonijom i vjerujem da će to biti koncert decenije u Sarajevu. Nema mjesta na svijetu na kojem „2Cellos“ nisu gostovali, što dovoljno govori da je riječ o profesionalcima koji znaju kako napraviti noć za pamćenje. Bit će to spektakl koji se nimalo neće razlikovati od spektakla koji su priredili publici u Veroni, pulskoj Areni, Beogradu, Njujorku… – poručio je producent Tomislav Kašljević.

Slavne čeliste raduje još jedan susret sa sarajevskom publikom.

– Koncert u Zetri će biti nešto drugačiji od onog u Skenderiji, jer će biti puno zahtjevniji, a veća je i produkcija. Samim tim što će biti više od šezdeset filharmoničara na bini, dovoljno govori o ozbiljnosti, zahtjevnosti i atraktivnosti ovog projekta. Oni jedva čekaju koncert u Zetri – kazao je Kašljević, dodavši da će ulaznice za koncert u Zetri uskoro biti puštene u prodaju.

Izvor:avaz.ba