Showbiz

ALEN ISLAMOVIĆ tvrdi: Bolji sam pjevač od Bebeka i Tife!

Sada pred svaki svoj nastup ja samo tražim bar pola sata mira da sve posložim u svojoj glavi da ne bi na bini pjevao čega se sjetim – kroz smijeh priča Alen

1kviews
advertising banner

Nedavno je Alen Islamović pričao o svojim počecima u „Divljim jagodama“ i „Bijelom dugmetu“, i uopšte o tom vremenu kada su pjevači za obični narod bili nešto nedodirljivo.

Sam po sluhu

Imao sam problema sa tim ženskim svijetom, tinejdžericama bolje reći koje su željele da mi otkinu dugme s kaputa, pramen kose, da me dohvate i stanu pored mene. To je bilo vrijeme kada smo bježali, krili se poslije koncerata u hotele. A nakon svirki imao sam sreću da sam se povlačio u rodni Bihać gdje je bila moja kuća, kafić, moja majka kojoj su isto dolazili često na vrata. To je bilo vrijeme kada smo snimili prvi album „jagoda“ „Motori“ a koji je prvo urađen za englesko tržište. Tamo nije baš naročito išlo, ali kod nas je postao megahit sve do dana današnjeg. A s njim i naš nevjerovatan uspjeh – priča Islamović.

A kada se govori o svjetskoj slavi šta reći za nekoga ko je obišao cijeli svijet, imao prekrasne koncerte… A sve je, kaže, uradio samo po sluhu.

Izvor: expressmag.ba