Zanimljivosti

BACK TO BLACK film o Amy Winehouse u BH kinima

241views

BIOGRAFSKA PRIČA O AMY WINEHOUSE STIŽE U NAŠA KINA!

Na veliko zadovoljstvo poštovalaca muzike legendarne britanske pjevačice Amy Winehouse u bh. kina je stigao film koji je naslov dobio po njenom studijskom albumu “BACK TO BLACK”.

 

BIOGRAFSKA PRIČA O AMY WINEHOUSE STIŽE U NAŠA KINA!

Na veliko zadovoljstvo poštovalaca muzike legendarne britanske pjevačice Amy Winehouse od danas u bh. kina stiže film koji je naslov dobio po njenom studijskom albumu “BACK TO BLACK”.
Svojim jedinstvenim i neponovljivim muzičko-vizuelnim izrazom, Amy Winehouse je pokorila svijet i ostavila neizbrisiv trag prije svega u muzici, pomjerajući granice savremene kulture. Svojim studijskim albumom Back To Black pokazala je da publika širom svijeta prepoznaje kada umjetnik živi za ono što stvara, a upravo te emocije osjetit će se i sa velikog platna.

O FILMU: Izvanredna priča o  Amy Winehouse, od početka karijere o revolucionarnog studijskog albuma BACK TO BLACK. Ispričan iz njene perspektive i inspirisan duboko ličnim tekstovima koje je pisala, ovaj film je izuzetan portret žene koja stoji iza jednog fenomena i burne veze koja je centar jednog od najlegendarnijih muzičkih albuma svih vremena.

Od četvrtka, 9. maja film „BACK TO BLACK”  je na redovnom repertoar svih kina.