Nightlife

Bajramska muzička bajka Hanke Paldum u Mostaru, stigla publika iz cijelog regiona

395views

U krcatoj dvorani “Midhad Hujdur Hujka” u Sjevernom logoru održan je veliki bajramski koncert prve dame bosanskohercegovačke estrade Hanke Paldum.

Ovaj muzički događaj je završnica manifestacije “Ramazan u Mostaru”, koju organiziraju Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture “Preporod”, Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

Paldum je u dvorani “Midhad Hujdur Hujka” nastupila nakon trideset godina a na repertoaru su se, uz njene najveće hitove, našle sevdalinke i ilahije. Na koncert je stigla publika iz cijele BiH, ali i iz regiona, Hrvatske, Srbije, Crne Gore…

U fantastičnim interpretacijama Hanke Paldum uživali su i zastupnik u Parlamentu BiH Šerif Špago, predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić, načelnica Odjela za privredu Grada Mostara Amira Trbonja, direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić, dekan Ekonomskog fakulteta u Mostaru Goran Ćurić, gradski vijećnici Grada Mostara Adem Macić, Mirza Drežnjak, Haris Nazdraić, direktorica bolnice “Dr. Safet Mujić” Lamija Duranović…

Ovaj odlični muzički događaj je trajao dva sata, a bh. diva ga je otvorila svojom neprolaznom pjesmom “Ali pamtim još”.

Uz pratnju velikog orkestra Hanka je interpretirala “Ja te pjesmom zovem”, “Zelene oči”,  sevdalinke “Sve behara”, “Crven fesić”, “Kad procvatu behari”…

– Nakon duže vremena održala sam ozbiljan koncert u Mostaru koji sam dugo priželjkivala. Hvala organizatorima i publici na prelijepoj noći  – kazala je  Hanka Paldum.

Podsjetimo, manifestacija “Ramazan u Mostaru” organizuje se već treću godinu, uz bogat i raznovrstan vjerski i kulturni program. Bajramski koncert je kruna događaja.

– Ovaj događaj je poklon Grada Mostara njegovim građanima i svim posjetiocima koji vole grad Mostar i koji će doći da sa nama obilježe prvi dan Ramazanskog bajrama – kazao je u najavi bajramskog koncerta Haris Nazdraić, koordinator manifestacije “Ramazan u Mostaru”.