Osim što je vrhunska glumica, Dušanka Stojanović Glid je i vrsna kuvarica.

Kaže da kuva više od 30 godina, a kao omiljenu poslasticu koju pravi izdvaja Bingo kocke, čiji je recept otkrila u emisiji „Praktična žena“.

Sastojci za koru:

  • 7 jaja
  • 7 kašika šećera
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike ulja
  • 10 kašika oraha
  • 1 kašika kakao praha
  • 1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:

  • 1,5l mleka
  • 250g šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 4 kašike gustina
  • 250g margarina

I još:

  • 150g mlevenog keksa
  • 150g otopljene čokolade
  • 500g šlaga
  • 1 čaša gaziranog soka od pomorandže
  • 200g čokoladnog keksa sa pomorandžom
  • 200g keksa

Priprema:

Prvo pravimo koru. Belanca ulupajte sa šećerom, pa lagano dodajte ostale sastojke i žumanca. Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta.

Zatim pravimo kremu. 1l mleka stavite da proključa, a u ostalih 500ml mleka dodajte puding, gustin i šećer i promešano sipajte u proključalo mleko i kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne. U ohlađeni krem umutite margarin i taj krem podelite u tri dela. U prvi deo dodajte mleveni keks, u drugi otopljenu čokoladu, a treći ostaje žut. Sada ređate na sledeći način:

  • kora koju poprskate sa malo gaziranog soka od pomorandže
  • krema sa keksom
  • čokoladni keks umočen u mleko
  • krema sa čokoladom
  • keks umočen u gazirani sok
  • žuta krema
  • šlag umućen sa 500ml kisele vode

Kolač dobro ohladite pre sečenja.