Paparazzo

Bizarna smrt Majkla Džeksona

179views

Američki pjevač Majkl Džekson krajem avgusta ove godine proslavio bi 65. rođendan.

Planetarno popularni Majkl Džekson jedan je od najnagrađivanijih pjevača svih vremena i jedan od najuticajnijih umjetnika u muzičkoj industriji. Čak je 23 puta srušio Ginisov rekord, a prodao je više od 850 miliona primeraka albuma.

Karijeru je započeo vrlo rano kao član grupe ‘The Jackson 5’ zajedno sa svojom braćom, no, planetarnu slavu stekao je u solo karijeri.

Vijest o smrti jednog od najpoznatijih muzičara 20. vijeka šokirala je svijet, a detalji vezani za njegov život i dalje intrigiraju javnost. Sada je objavljeno kako Majkl Džekson u trenutku smrti nije imao nos.

Iako je on sam tvrdio kako je u životu imao tek dvije operacije nosa, stručnjaci su tvrdili da je, s obzirom na izgled, na njemu urađeno čak 20 zahvata, i to zbog kompleksa koje mu je otac stvorio još dok je bio dijete.

Majklov otac je navodno bio izuzetno nasilan prema svojoj djeci, a kruže glasine i da ih je tukao štapom ako bi tokom proba pogriješili notu ili plesni korak.

Kad je Majkl umro 2009. godine, javnost je bila šokirana. Kontroverznog umjetnika čiji je život bio obilježen skandalima i optužbama za pedofiliju, dokrajčio je srčani udar uzrokovan prevelikom dozom opijata. Dvije godine nakon njegove smrti, saznalo se da mu je njegov lični doktor Konrad Murej dao preveliku dozu Propofola što je prouzrokovalo srčani zastoj i smrt.

 

Murej je uhapšen 2011. godine, a nakon odsluženja kazne detektivi koji su radili na slučaju otkrili su jezive detalje iz sobe u kojoj je Majkl umro. Svuda su bili naljepljeni papirići s kratkim sloganima, na krevetu je bio kompjuter, dječija lutkica i fotografije beba. Lijek za koji se smatra da je ubio kralja popa pronađen je u ljekarevoj torbi.

Obdukcija je trajala pet sati, a ljudi koji su vidjeli Majkla nakon što je umro, izjavili su kako nos gotovo da uopšte više nije postojao na njegovom licu. Prema pisanju “Rolling Stonea”, oni koji su vidjeli Džeksonovo tijelo kazali su da mu nos nedostaje, a ‘tamo gdje je nekada bio, ostali su samo komadići hrskavice i mala, tamna rupa’.

Inače, Džekson je u javnosti nosio crnu periku jer mu je veliki dio glave bio bez kose otkako je 1984. godine zadobio teške opekotine po tjemenu snimajući reklamu za Pepsi. Na pjevačevom tijelu pronađeni su brojni ožiljci od plastičnih operacija, a bolovao je i od vitiliga.

 

(Kurir.rs/Story.hr)