Showbiz

Bosanac Edi Hadžiahmetović koji oduševljava u IDJ Showu: Nataša mi je velika podrška, karijeru možda nastavim u Beogradu…

345views
advertising banner

Bugojanac Edi Hadžiahmetović zapaženim nastupima u regionalnom digitalnom talent showuIDJShow skrenuo je pažnju publike u regionu, ali i žirija koji čine Relja Popović, Darko Dimitrov i Nataša Bekvalac, a koji su u njemu već prepoznali odlike velike zvijezde. Prezadovoljan je, kako kaže, do sada postignutim rezultatima i velikom podrškom koju ima iz Bosne i Hercegovine.

 

– To mi puno znači i drago mi je da se ljudima sviđa moj rad. Ovaj put smo imali zadatak pod nazivom „MyWay“, odnosno da izvedemo pjesmu koja nas najbolje predstavlja. Odlučio sam se za pjesmu „Perje“ Milana Stankovića. Koju god numeru da izvodim, trudim se da to budem ja, da pjevam na svoj način i najbolje što mogu. Tako je bilo i ovaj put – govori Edi Hadžiahmetović.

 

Od početka takmičenja Edi živi u Beogradu, gdje se najviše druži sa ljudima sa kojima je u kući, Tomom, Kostom, Đanom, Zonom. Njegov IDJCoach je Nataša Bekvalac, koja mu je i velika podrška.

– Kada čujem pozitivan komentar od nje, bude mi posebno drago. Dva mjeseca sam u Beogradu i polako se navikavam na veći grad u kojem je i život brži. Svaki dan imamo obaveze i snimanja, tako da još nisam otišao u Bugojno. Poželio sam prijatelje, roditelje i porodicu i s nestrpljenjem čekam da odem u rodni grad i osjetim svu tu atmosferu. Ovdje u takmičenju svako ima svoj tim, tako da je možda najbolje da karijeru počnem odavde, jer je Beograd „Holivud Balkana“ – nastavlja Edi.

 

Sa kolegama iz takmičenja ima lijep odnos, a već je u dogovorima da snimi i duet sa nekim od njih.

 

– Volio bih snimiti zajedničku pjesmu sa Tomom Milovanovićem, jer smo stilski slični. Nešto će sigurno biti urađeno. Finale takmičenja je 24. decembra, sada pravimo svoje pjesme i snimamo spotove. Za dvije sedmice imamo emisiju gdje ćemo slušati i gledati spotove, a u finalu izvodimo svoje pjesme – otkriva Hadžiahmetović.

 

Smatra da je Bosna i Hercegovina riznica muzičkih talenata, jer su se mnogi pokazali i dokazali kroz različite formate regionalnih takmičenja.

 

– Cilj mi je da me ljudi koji dolaze iz manjih gradova, poput mene, vide na velikoj sceni i da se, ako imaju želju, okušaju u pjevanju i muzici. Svaka zemlja ima talenata, ali ih je BiH prepuna. Imamo zaista puno kvalitetnih muzičara – ističe Edi.

 

Edi je cijeli život u muzici, s obzirom da je njegov otac MirzaHadžiahmetović poznati producent.

 

– Gledao sam kako pjevači dolaze u njegov studio i upoznat sam sa svim. Prije četiri godine sam počeo aktivnije da se bavim muzikom, sjeo sam u studio i počeo da radim nešto svoje. Dugo pjevam, ali sam nov u području produkcije. Uzori su mi prvenstveno moji roditelji, jer me oni bodre i u muzičkom poslu su cijeli život. Od njih sam učio i još uvijek učim. Trudim se da imam što bolju interakciju sa fanovima, inboxi društvenih mreža su mi uvijek puni, ali ne stignem svima da odogovorim – zaključuje muzičar.