Zanimljivosti

Da li ste čitav život ”Monopoly” igrali pogrešno !?

1kviews

Kad je jedan korisnik Twittera na toj društvenoj mreži napisao pravilo iz “Monopolyja”, mnogi su ostali začuđeni te priznali kako su čitav život tu društvenu igru igrali krivo.

I dok je cilj igre svima poznat – kupnjom, iznajmljivanjem i preprodavanjem nekretnina steći što više novca te do kraja igre postati jedini igrač na ploči, odnosno vlasnik svih nekretnina, mnogi su ostali u šoku kad je jedan korisnik Twittera napisao pravilo o stjecanju nekretnina koje je očito mnogima promaklo.

– Ako igrač stane na nekretninu bez vlasnika, može je kupiti za navedenu cijenu. Odbije li kupnju, nekretnina ide na aukciju ponuđaču koji ponudi najviše, uključujući i igrača koji ju je odbio kupiti – stoji u pravilima.

Dok su jedni bili začuđeni, drugi su se pitali kako neko može kupiti igru, a ne pročitati pravila.Bilo kako bilo, pravilo je to koje dramatično mijenja tok igre, odnosno smanjuje njeno trajanje. Naime, igrač više ne mora dobiti tačan broj kako bi se dočepao nekretnine. Naravno, još uvijek mora imati dovoljno novca za nekretninu, no “ne mora napraviti šest krugova oko ploče”, primijetili su neki, prenosi Avaz.

Prema službenim podacima, trajanje igre je od 60 do 240 minuta.

Izvor: hayat.ba