Showbiz

Dj-evi i producenti, spremite se! Organizatori Guča festivala raspisali konkurs koji će vas obradovati

148views

Konkurs „Kako zvuči beat u Guči“ otvoren je do 12. maja, a ključni element autorskog muzičkog dela su semplovi trube koje su obezbedili organizatori – uzorke majstora trube Dejana Petrovića, kao i Bojana Krstića, čiji je orkestar na prošlogodišnjem Saboru trubača u Guči proglašen za najbolji, tako da delo predstavlja autentičnu kombinaciju tradicionalnog zvuka i modernih elektronskih bitova. Kako je objašnjeno, cilj Konkursa je promocija lokalne umetnosti, muzike, tradicije i talenta, uz istovremeno spajanje dva naizgled različita žanra muzike.

Žiri koji čine Dejan Lazarević – majstor trube, DJ Lemme, Ivan Kljajić, Marko Đurašević Mahoni i Zoran Pantelić odabraće deset polufinalista, koji će svoje umeće predstaviti domaćoj publici na omiljenom prestoničkom festivalu – Belgrade Beer Fest-u od 15. do 18. juna, dok će troje finalista imati priliku da nastupe na 62. Dragačevskom saboru trubača u Guči, mestu gde muzika živi i diše, i gde će se i proglasiti pobednik Konkursa.

Polufinalistima i finalistima biće obezbeđeno medijsko predstavljanje, dok će pobednik Konkursa biti nagrađen i vrednom muzičkom opremom pod pokroviteljstvom Skymusica-a.

Konkurs je otvoren za sve zainteresovane koji imaju više od 18 godina, a sve informacije, kao i materijali, dostupni su na zvaničnom sajtu Guča festivala.

Foto: Privatna arhiva