Paparazzo

Dževada Keranović utjelovila stihove Alekse Šantića u obliku sevdalinke (VIDEO)

922views

Bosanskohercegovačka interpetorica sevdalinke sa prebivalištem u SAD-u, Dževada Keranović, je izdala u saradnji sa gitaristom Almirom Hukelićem i Hayat Productionom prelijepu sevdalinku pod nazivom “Što te nema”. Ova pjesma je dobro poznata poezija Alekse Santića i mnogi su umjetnici su je vec obrađivali.

“Kada smo ja i Aka razgovarali o obradi sevdalinke, malo smo se brinuli za ovu pjesmu baš iz tog razloga što je već urađena toliko puta. Međutim, oboje jako volimo ovu pjesmu i zamjenom pojedinih strofa i dodavanjem recitacije, kao sastavnog dijela pjesme, mi smo uspjeli da to uradimo na svoj način. Almir Hukelic Aka je imao divne ideje, kako da obradimo pjesmu, a da ne oskrnavimo duh pjesme sevdalinke. Cilj obrade ovakvih pjesama je da se očuva ljepota sevdalinke te da se ona približi mladim ljudima koji će da slučaju i zavole sevdah, tako da se taj divni žanr pjesme i dalje nastavi prenositi generacijama. Ja zaista žalim svakog ko ne moze da osjeti duh i ljepotu sevdalinke. – izjavila je Dževada Keranović.

Ova pjesma je pjesma o nostalgiji i čeznji za danima koji su prošli što se osjeti i u videospotu za pjesmu ali i u aranžmanu. Aranžaman je radio Almir Aka Hukelić koji je sarađivao I sa vrsnim kavalistom Milošem V. Nikolićem. Za recital je zaslužan Miki Trifunov koji je sa svojim specifičnim i nostalgičnim glasom izrecitovao tekst i odglumio u spotu besprijekorno dobro.

Za mene je muzika više hobi koji radim iz ljubavi, pa sam u zadnje vrijeme zbog poslovnih i privatnih obaveza usporila sa nastupima, ali ja ću uvijek da nađem vrijeme za muziku, a pogotovo za sevdah. – dodala je Dževada Keranović.