Showbiz

Edi Hadžiahmetović se preselio u Beograd, uskoro novi projekti

336views

Edi Hadžiahmetović je sjajnim vokalnim umijećem skrenuo pažnju publike u regionu. U „IDJShowu“ je zauzeo četvrto mjesto, mada su ga mnogi smatrali favoritom za pobjedu.

 

Talentovani pjevač iz Bugojna posljednjih sedmica nema vremena za odmor i radi na novim projektima.

 

– Radimo na jednom potpuno novom konceptu, ali zbog produkcije ne smijem otkrivati detalje. Neka to još malo ostane tajna. Beograd je moja nova baza. Morao sam se preseliti jer, jednostavno, nisam mogao uskladiti obaveze. Već sam se navikao na život u Beogradu, a puno su mi pomogli dragi prijatelji iz takmičenja. Polako počinjemo i sa nastupima. Prvi u nizu bit će u Dubrovniku u klubu „Elyx“, gdje gostujem zajedno sa Valentinom Nikolić – kaže Edi Hadžiahmetović.

Edijeva prva pjesma „Isti smo“ osvojila je simpatije publike u cijelom regionu i na YouTubeu ima skoro četiri miliona pregleda. Tekst za nju je napisao Vuksan Bilanović, a muziku Marko Moreno, koji zajedno sa Aleksandrom Sablićem potpisuje aranžman.

 

– „Isti smo“ je nadmašila moja očekivanja. Zaista je nevjerovatan osjećaj kad vidim koliko se ljudima dopada to što radim. Na pjesmi „Isti smo“ je gostovala i Amna Alajbegović i pokazali smo da smo dobar tandem. Naravno, često se družim i sa učesnicima IDJ Showa. Najviše vremena provodim sa Kostom Radovanovićem, Đanom Smajo, Tijanom Trivić Zonom i Tomom Milovanovićem – nastavlja Edi.

 

Ističe da mu u Beogradu najviše nedostaje kuhinja njegove majke.

– Nakon showa sam imao plan da se udebljam par kilograma i to sam uspio zahvaljujući svim specijalitetima koje mi je majka spremala. Kod mene je težak proces da se ugojim, a bez njene kuhinje to je nemoguća misija – kroz smijeh govori naš pjevač i muzičar.