Zanimljivosti

Feng Shui i kućni ljubimci

775views

Osnovni princip kojim se treba voditi prilikom izbora kućnog ljubimca jeste intuitivna spoznaja da se pronađe srodna, lekovita energija kako za pojedinca takoi za ceo dom. Oni nisu ukras doma, već članovi. Mnogima je dobro poznat osećaj toplote i dobrodošlice kada vam se kuče sa vrata zatrči i skoci pružajući šapice za zagrljaj.

Otvoreno pokazane namere, definitivno su ono što najpre od njih možemo usvojiti.
Psi i macke, koliko god različiti deluju umirujuće i time smanjuju osećaj napetosti i uznemirenosti. Lako se dresiraju, nisu previše aktivni po kući, umiljati su, i jedva čekaju da ih stavite u krilo i pomazite, pa su odličan izbor kao tiho i toplo društvo.

Psi su verni, a mace imaju “devet života” i njihova hitrost će uticati da sami postanete snalažljiviji. Posebno se preporučuju osobama koje se osećaju usamljeno i kojima nedostaje lekoviti dodir drugog bića. Ukoliko se osećate u domu nesigurno iz bilo kakvog razloga strepnju će otkloniti u potpunosti psi koji pripadaju krupnijim vrstama.

Foto: Promo

Jedan od omiljenih ljubimaca dece je hrčak. Ova mala, tiha životinja danju spava, noću je aktivna i vrlo skromna u pogledu prostornih zahteva. Preporučuje se porodicama sa decom koja ne umeju da kanališu ljutnju, a zvuk točka koji noću bez prestanka okreću, pružiće osećaj podrške studentima koji uče noću.

Feng sui posebno preporučuje crvene ribice. Drzanje zdravih ribica u akvarijumu je moćan vodeni aranžman. Akvarijum treba da bude dovoljne veličine da se u njega mogu udobno smestiti devet zlatnih ribica, s tim što jedna od njih treba da je crne boje, jer se smatra da će ona simbolički apsorbovati bilo kakvu nesreću koja je vama namenjena.

Stalni pokreti ribica, njihove boje i mehurići vazduha pojačaće aktivnost unutar vašeg doma i doprinositi prosperitetu vaših aspiracija.

Ptice unose pokret i zvukove. Cvrkut kanarinaca ili čavrljanje papagaja je odlična zaštita od neprijatnih vibracija iz spoljašnjosti.
Mogu da budu neočekivano zabavne i da izvode prave bravure u svojim kavezima, mogu da budu nežne i zaljubljene…

Izbor uvek govori o tome šta vam je potrebno, pa eto i načina da osvestite ono što možda sami od sebe krijete – pogledajte svog kućnog ljubimca!

Naravno, oni zahtevaju dosta pažnje, ali za malo truda koji uložimo oni sve to vrate duplo: oplemene atmosferu u kojoj boravimo, vezemo se za njih, što nas čini otvorenijim za ljubav i brigu o drugima.