Zanimljivosti

Foto putovanje – Kina

408views

Kina, najmnogoljudnija zemlja na svijetu se može pohvaliti dugom istorijom, jako specifičnom kulturom i običajima na koje se ne mogu svi tako lako navići, ali i jednim od najtežih jezika na svijetu. Narodna Republika Kina je danas jedna od vodećih ekonomskih sila koja je svima poznata po dobro poznatom sloganu MADE in CHINA, ali i Kineskom zidu koji predstavlja najveću atrakciju za turiste.

Ako se nađete kao turista u ovoj specifičnoj zemlji koja je po svemu drugačija od naših balkanskih područja, naročito mentalitetu i viđenju stvari, ne dozvolite da postanete još jedan od klasičnih turista koji obilaze samo najposjećenije lokacije, nego se upustite u avanturu i otkrijte sve specifičnosti ove zemlje.

Foto Putovanje koje Vam donosimo u ovaj put otkriva Kinu kroz prirodne ljepote koje posjeduje, rekli bismo čuda prirode, koja sigurno zaslužuju da barem jedne godine budu uvrštena na listu 7 svjetskih čuda.

Svakako da su istočne kulture poznate po meditiranju i raznim načinima da ostanu u zoni duhovnosti, smirenosti i opuštanja, a ove fotografije govore mnogo o tome kako im to i uspjeva. Imati ovakve prizore u svom vidnom polju ne može učiniti ništa drugo nego da se osjećate smireno i opušteno.

Uživajte u Kini iz drugog ugla u ovom Foto Putovanju.

1.Dugina planina

Why-I-want-to-Visit-China__880

2.Terase od riže – Longsheng

Why-I-want-to-Visit-China6__880

3. Rajsko jezero

Why-I-want-to-Visit-China8__880

4. Vodopad Yinilanzhuitain

Why-I-want-to-Visit-China3__880

5. Bajkovite terase Huanlong (“Žuti Zmaj”) u toku rijeke Fuijang

Why-I-want-to-Visit-China7__880

6. Hunaghe, Žuta rijeka

Why-I-want-to-Visit-China4__880

7. Huang Shan (“Žuta planina”), vrh u obliku 5 prstiju

Why-I-want-to-Visit-China2__8808. Hukou vodopad

Why-I-want-to-Visit-China5__880

Ovo je Kina!

19060370445_6d711d8c7c_k__880