Lifestyle

Gazirana voda je odličan saveznik pri mršavljenju

324views

Ukoliko vam je milija gazirana voda, ne morate da brinete da li štetno utiče na zdravlje. Ona osvježava i hidrira, kao i obična voda i nema nikakve štetne posljedice po tijelo.

 

Studija iz 2012.godine objavljena u Journal of Nutritional Science and Vitaminology pokazala je da pijenje gazirane vode može učiniti da se duže osjećate siti i može pomoći da se hrana duže zadrži u vašem stomaku.

 

Hormon gladi grelin i hormon sitosti leptin djeluju na receptore u grlu i stomaku stvarajući osjećaj manjeg ili većeg apetita. Gazirana voda djeluje na povećanje leptina i povećava osjećaj sitosti. Zato čaša ili dve gazirane vode uz obrok smanjuje apetit i korisna je za sve vrste dijeta.

 

Gazirana voda ne utiče štetno na naše zdravlje.Ona je bez kalorija i bez šećera a zbog specifičnog ukusa, mnogi je radiije i više piju. Stvara osjećaj sitosti, naročito ako se pije na prazan stomak, tako poboljšava probavu i odličan je saveznik u mršavljenju.

 

Možete da odahnete i slobodno popijete svoje omiljeno piće, gaziranu mineralnu vodu – šampanjac među vodama. Uz njeno konzumiranje biće i manje brige za dobro zdravlje.