Showbiz

Golubović dobitnik najvećeg sindikalnog priznanja u regionu

108views

Godine borbe Dragiše Golubovića za prava estradnih umetnika donele su brojna poboljšanja, zbog čega je predsednik Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije ovogodišnji laureat nagrade “27 april”, najvećeg sindikalnog priznanja u regionu.


Ovu prestižnu nagradu na svečanoj akademiji povodom 120 godina postojanja Saveza samostalnih sindikata Srbije, pred više od 1000 predstavnika sindikalnih udruženja iz zemlje i sveta, uručio mu je predsednik ovog udruženja Ljubisav Orbović.
Okupljanju povodom jubileja najveće sindikalne organizacije u zemlji prisustvovali su predsednica Vlade Ana Brnabić, ministar rada Nikola Selaković, ministarka za brigu o porodici Darija Kisić Tepavčević, ministar prosvete Branko Ružić i brojni drugi predstavnici vlade i svi oni su gromoglasnim aplauzom nagradili Golubovića.
Iza mene su više od tri decenije neprekidnog rada, i savladane su neke od velikih prepreka, ali ima još mnogo toga da se uradi. Zato ovu nagradu prihvatam sa velikom obavezom da nastavim svoj rad i izborim se za svoju profesiju. Posebno je značajno što je u godini jubileja, od svih sindikata, nagrada došla upravo u naš, jer govori o tome na koji način estradno-muzičke umetnike i izvođače tretiraju druge profesije, ali i predstavnici vlasti– istakao je Golubović, koji je odmah iz sale otišao na RTS na kome ovih dana traje peti Sabor narodne muzike Srbije, čiji je on pokretač i organizator.

Foto: Semus