Lifestyle

Intimna iskustva ove 3 žene navešće vas da dobro razmislite

263views
advertising banner

Žene iz Velike Britanije su odlučile da sa javnosti podijele svoje emotivno i seksualno iskustvo, kako bi podučile i navele druge žene na razmišljanje.

Za “Daily Mail“ su se oglasile tri žene, a nevoljno prepuštanje seksu im je bila jedina zajednička osobina. Poslušajte njihove priče, možda vas navedu da se i same zapitate…

Kandida Krev (56), spisateljica

Prije pet godina poznanik me je zamolio da se nađemo u baru. Nije mi se sviđao i postojali su svi znakovi koji su sugerisali da između nas neće biti ništa, ali sama sebe sam uvjeravala da moram biti otvorenog uma. Možda se pitate zašto sam se zamarala time, ali bila sam u kasnim 40-im godinama i bila sam razvedena pet godina.

Iskusila sam niz neuspiješnih pokušaja s mlađim muškarcima od mene pa sam ovaj put odlučila da je vrijeme da izađem s nekime mojih godina. Stvar je u tome da za ženu to što je pristala da s nekim izađe nije nužno pokazatelj međusobne privlačnosti. Često smo spremne da muškarcu damo šansu ako ima trunku šarma. Uostalom, početni nedostatak iskre ne znači uvijek da se kasnije nešto pozitivno neće promijeniti u srcu.

Ipak, nema sumnje da je kontroverzno priznati kada takav izlazak vodi u spavaću sobu, kada još uvijek međusobne privlačnosti nije bilo. Htjele mi to da prizamo ili ne, mnoge žene znaju onaj osjećaj kada dopuste da situacija ode dalje nego što su željele, jer nisu bile baš sigurne.

Često to učine, svjesno ili ne, zbog svoje neodlučnosti, pristojnosti, usamljenosti, zbog osjećaja izmorenosti da se izvuče iz svega, a poneka i iz straha da ne izazovu ljutnju. Ponekad to naprave iz čiste znatiželje.

Takvi susreti se rijetko spominju u književnosti, u dramama pa čak i tokom razgovora s prijateljima.

 

Lorejn Hardi (40), socijalna radnica

Priznajem, spavala sam s muškarcima iz sažaljenja dok sam bila mlađa ili zbog čudnog osjećaja dužnosti. Sada sam u braku s Kristoferom (49) i imamo dvoje djece, od šest godina i godine dana.

Veći dio 20-ih godina provela sam u seksualnim odnosima koje zapravo nisam željela. Ja sam inteligentna, fakultetski obrazovana žena, a ipak sam se našla u situacijama u kojima nisam mogla da kažem “ne”. U takvim situacijama seks je bio više dužnost nego posljedica mog jakog libida.

Kupila sam prvu kuću kada sam imala 23 godine i morala sam da angažujem finansijskog savjetnika kako bi mi pomogao oko pripreme papira. Mogla sam reći da me privlači, iako me definitivno nije privukao. Nakon što smo završili s dokumentacijom, pozvao me je na večeru. Iako mi se nije sviđao, pomislila sam da ne bi trebalo da ga odbijem. Osim toga, nisam željela da izgubim svoju kuću.

Osjećala sam se tako loše, bilo mi ga je žao. Činilo mi se da se ne osjeća dobro sam sa sobom. Počeo je da govori: “Razumijem zašto ti se ne sviđam… Zašto nikome nisam privlačan?” Čak je i zaplakao. Možete pogoditi što je dalje bilo. Završila sam s njim u krevetu, ne zato što sam to željela, već iz sažaljenja.

Sjećam se kako sam bila u dugoj vezi kada sam imala 20-ak godina i kada je partner jednostavno prestao da mi se sviđa. Samopouzdanje mu se srozalo pa mi se činilo da, ako odbijem da vodim ljubav s njim, da će skroz potonuti. Zato sam pristajala na seks, samo kako bi se on osjećao bolje.

Priznajem, ponekad imam seks i sa suprugom kada nemam želju. Ne želim da povredim njegova osjećaanja.

 

Džesika Bejli (48), preduzetnica

Vodim svoj posao i profesionalno sam uspješna, ali u odnosima s muškarcima taj uspjeh nekako izostaje. Bila sam u dvije duge veze u svojim 20-im i 30-im godinama i sada sam srećna što sam sama.

Broj seksualnih odnosa koji su se dogodili kada sam ja to zaista željela mogu nabrojati na prste jedne ruke. Obično sam završavala u krevetu s nekim jer nisam željela da mu povrijedim osjećanja ili jednostavno nisam znala kako da kažem “ne”. Reći nekome: “Priznajem, više mi se ne sviđaš”, čini mi se previše brutalnim.

Kada je muškarac iskren, otvoren i ranjiv dok je s tobom, teško je samo prekinuti razgovor i odbiti intimnost. Ono što se ženama sviđa ili ne kod muškaraca je toliko različito. Ono što je jednoj jako privlačno, drugoj je odbojno.

Moja prijateljica Kloi je jedne noći upoznala bivšeg boksera koji nije imao prednji zub. U jednom trenutku je pomislila koliko je to odvratno, a već u sljedećem joj je bio pravi muškarac i skroz kul. Završila je s njim u krevetu. Ujutro se pitala što joj je bilo, gledala ga je pored sebe i nije joj nimalo bio privlačan. Nije to ponovila.

Sjećam se jednog svog izlaska s nekim tipom. Cijelo je veče pričao o svojoj majci. Nije bilo jače ili inteligentnije “dame” na cijeloj planeti. Hvalospevi o majci rijetko mogu biti afrodizijak.

Dok je govorio o njoj ili ženama uopšte, stalno je upotrebljavao riječ “dame”, a što je više to ponavljao, ja sam bila sve manje zainteresovana. Sjedela sam i slušala njegove monologe. Odlučila sam da neću s njim spavati. Bar sam tako mislila.

Napokon smo napustili kafić, bilo je hladno pa nam je izlazila para iz usta dok smo govorili. Bili smo samo nas dvoje na ulici, u mraku, uz mrvicu ulične rasvjete.

Nasmijao se i iznenada sam osjetila da mi ga je žao, a i meni je trebalo nešto da me zagrije. Sjeli smo u auto i odvezli se do moje kuće.

Seks nije bio nešto, ali iskustvo nije bilo skroz loše. Osjećala sam se dobro u toj hladnoj noći dok sam bila obmotana oko njega i slušala mu otkucaje srca, piše 24sata.hr.