Showbiz

Kako je pjevač postao narodnjački fenomen u Hrvatskoj?

186views

Folk pjevač Boban Rajović, u narodu poznat i kao “Piroman”, pravi je fenomenen jer iako nije mnogo zastupljen u medijima, godinama uspešno puni dvorane i klubove širom regiona. Ipak, najveće iznenađenje svakako je splitska “Spaladium Arena” koju je pre četiri godine pokorio bez kakve medijske i finansijske podrške.

Danas ovaj koncert smatra najveći podvigom u svojoj karijeri, piše Grand.Online.

boban rajovic (24).JPG

– Pored pesme “Usne boje vina”, koja je obeležila moj muzički put, najveći momenat u karijeri bila je ta splitska Arena o kojoj su svi pričali. Svi su se pitali zašto baš “Spaladium” u Splitu i kako je moguće da je neko napuni….To je posebna publika i vrsta muzike kojom se ja bavim nije baš njima dostupna, zato sam se odlučio za splitsku Arenu, osetio sam dobar trenutak – ispričao je pevač u emisiji “Zvezde Granda Specijal”.

boban rajovic (27).JPG

Podsetimo, Boban je tada završio na naslovnim stranama svih hrvatskih časopisa, a snimci sa njegovog koncerta emitovani su i u nacionalnom dnevniku. Fenomen popularnosti narodne muzike u Hrvatskoj uspeo je da objasni i kada je, samo mesec dana nakon Splita, napunio i zagrebačku “Arenu”, takođe bez podrške medija.