Pevač je u trenucima najteže borba sa kancerom trbuške maramice obradio hit „Ko je mene prokleo“ Željka Bebeka, a poklonio ju je supruzi za dvadeset godina braka.

–U najtežim trenucima dobio sam želju i volju da radim. Nedavno sam snimio i nekoliko kavera kod prijatelja u studiju, nekako me to ispunjava, ali to je tek početak, ne predaje se Đura tako lako, još dugo ćemo mi da pevamo. Sutra napokon počinjem sa hemioterapijom, pa uz Božiju pomoć idem do izlečenja. Danas sam snimio ovaj kaver, jer ko zna kakav ću biti tokom i posle terapija. Ali ne dam se -rekao je Đura pre samo par meseci za Grand i dodao da je kaver poklon supruzi koja mu je izrodila četvoro dece i najveća mu je podrška u svemu.

„Ti imaš što si željela i brak, i djecu, jedina samo kad sama ostaneš, vratiš se našim pjesmama“, glase stihovi koje je pred smrt Đalinac posvetio supruzi.

Đalinac je najveću snagu u teškim trenucima dobijao upravo od porodice, supruge i četvoro dece koja su mu bila najveća motivacija da opaku bolest što pre pobedi.

-Ideju za pesmu mi je dala moja doktorka gasteohepatolog Ana Laušević. Ona me sa svojom ekipom održava u životu, a ništa ne bi ovako bilo izneto da nije bilo jakih emocija koje je to dobro osetio moj prijatelj Pavle Milošević u svom studiju, on je napravio tu unplugd verziju i spot, uhvatio je svaki detalj. Sve je odrađeno sa velikom količinom emocije i ljubavi prema ženi i muzici-istakao je Đalinac nedavno.

Poslednji spot u karijeri upotpunio kadrovima svoje dece i lepše polovine, što je izazvalo buru emocija kod publike.

Podsetimo, pevaču je prošle godine dijagnostifikovan kancer trbušne maramice, a nakon nekoliko hemioterapija i lečanja zdravstveno stanje mu se naglo pogoršalo. Iako su njegovi sugrađani, porodica i prijatelji udržili snage i uputili apel za pomoć kako bi prikupili sredstva za njegovo lečenje u Turskoj, Đura nije izdržao i napustio je ovaj svet.

Do samog kraja borio se lavovski.

Dijagnoza je Adenokarcinom peritoneuma, ali izgleda da je to metastaza adenokarcinoma, najpre gornjeg dela digestivnog trakta. Imao sam sreću što nije na drugom mestu, inače bih odavno bio mrtav. Čeka me sad hemoterapija koja će uništiti tumor i sprečiti da dalje napreduje, možda će me i operisati, videćemo vremenom– sa knedlom u grlu rekao je Đalinac i otkrio da mu najveći problem i dalje predstavlja voda.

Tokom borbe sa karcinom smršao je čak sedamdeset kilograma, a uprkos životnim nedaćama do samog kraja nije skidao osmeh sa lica.

Moram da ostanem pozitivan, držim se za sad dobro. Nemam bolove, što je najvažnije, samo kad voda nadođe, onda teško funkcionišem. Desi se da ne mogu da spavam duže od dva sata noću, jer još spavam u fotelji, još ne mogu da legnem u krevet. To mi je najgore, evo već deset meseci spavam u fotelji. Najgore je što ne mogu da opustim leđa i što ne mogu kao čovek da legnem. Ma, samo da završim ova još tri snimanja i da počnem sa terapijom. Krećem se, jedem, idem u toalet sam,vozim auto,ali sve je to sa trideset posto snage– istakao je Đalinac za Grand.

-Ne predajem se nikad, a kamoli sad… Ja sam rešio da sve pobedim, iako nekima i ne izgledam najbolje jer sam jako smršao, ali ide na bolje. Imao sam 170 kilograma kada je počeo problem sa vodom, mislio sam da sam samo debeo, a onda su počeli i bolovi. Verovali ili ne, do sad mi je izvađeno 209 litara vode iz stomaka– istakao je Đalinac pre samo mesec ipo dana.

-Uvek sam voleo život, porodicu, decu, a sada još više. Čini mi se da cenim i one najsitnije stvari koje običan i zdrav čovek uglavnom ne primećuje– pričao je pevač i dodao da se u najtežim životnim trenucima u njemu probudila želja da pomogne drugima, iako i sam treba pomoć.

-Želim da svojim primerom i nadam se, izlečenjem motivišem ljude da se ne pradaju nikad, a još više želim da budem human i da koliko mogu pomognem ljudima koji se bore sa opakom bolešću.Tu pre svega mislim na mališane koji se bore sa najtežim bolestimaŽelja mi je da uskoro okupim svoje kolege, one poznate i manje poznate i učesnike serijala ‘Nikad nije kasno’ i da se zajedno pesmom borimo protiv bolesti. Imam u planu da se uskoro organizuje jedan humanitarni koncert za sve ljude iz Sremske Mitrovice koji se bore sa opakom bolešću- rekao je Đura koji je bio siguran da će ga u tome podržati i njegovi sugrađani. Nažalost, to nije dočekao.

Izvor: Grand