Paparazzo

Ko je sarajevski “anđeo” s ove fotografije?

5.8kviews
Fotoreporter Armin Durgut, bio je na redovnom radnom zadatku 2. maja kad je glavni grad Bosne i Hercegovine, Sarajevo, pogodilo strašno nevrijeme.

Tog dana, fotografisao nepoznatu lijepu i zgodnu mladu djevojku koja je trčala najpoznatijom sarajevskom ulicom Maršala Tita po kiši. Fotografija je objavljena na Facebook stranici “Sarajevska Sehara”, a pripadnici jačeg spola se u komentarima danima poslije pitaju: Ko je “anđeo” s ove fotografije? Dnevni Avaz je također fotografiju objavio u dnevnoj novini, ali i na portalu Avaz.ba.

Senzacija je uspjela otkriti identitet djevojke. Radi se o petneastogodišnjoj Iman Hasanović, odličnoj učenici I razreda Obale Gimnazija u Sarajevu i višestrukoj prvakinji s osvojenih čak 20 zlatnih medalja na svjetskim takmičenjima ritmičke gimnastike. Iman je dobitnica nagrade Vlade Kantona Sarajevo i Ministarstva sporta i kulture Kantona Sarajevo za Najperspektivniju sportistkinju za 2016. godinu koju joj je dodijelio i uručio ministar Mirvad Kurić i Predsjedavajuća Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić na svečanoj sjednici održanoj u Domu Oružanih snaga BiH, a dobila je i status sa Zahvalnicom za Počasnu građanku Općine Vogošća koju joj je uručio načelnik te općine. Sada se priprema za takmičenje u čuvenoj Nici, u luksuznom Monte Karlu.