Zanimljivosti

Krf – smaragdno ostrvo!

1.5kviews
Ostrvo Krf je jedno od najlepših ostrva u Grčkoj. Nalazi se u Jonskom moru i najsevernije je grčko ostrvo. Dobilo je ime po nimfi Kerkiri, kćerki boga Asopa. Grci ga još zovu i “Zeleno ostrvo”. Plaže su odlične i turistima iz Srbije je posebno interesantna činjenica da je u Prvom Svetskom ratu posle povlačenja preko Albanije ceo državni aparat Srbije jedno vreme bio smešten u samom gradu Krfu. O tome govore brojni spomenici koje možete naći u gradu. Na obližnjem ostrvu Vido možete videti mauzolej koji je podignut u čast vojnika koji su tu izgubili život i bili sahranjeni u „plavoj grobnici“.
Foto: Promo

Pored svedočanstva istorije ovo ostrvo svojim prelepim pejzažima, peščanim plažama i kristalno čistim morem obećava nezaboravan odmor. Svojim uskim kamenitim ulicama, punim restorana, kafića, taverni i diskoteka pružiće vam i neiscrpne mogućnosti zabave.

U zavisnosti od toga kakav odmor želite, odaberite neko od sledećih mesta, jedno je sigurno, uživaćete u lepoti Krfa gde god da ste.

Ipsos – mesto u slikovitom zalivu udaljeno oko 14 kilometara od grada Krfa, sa jednom od najlepših plaža, koja se prostire duž celog mesta, za svaku je preporuku kao mesto puno zabave, kako za mlade tako i za sve ostale generacije.

Dassia – nekada malo ribarsko selo sa sunčanim plažama, udaljeno od grada Krfa 12 kilometara. Danas je jedno od omiljenih mesta na Krfu koje pruža ogromne mogućnosti zabave. Uživajte u tradicionalnoj grčkoj kuhinji u mnogim tavernama, lepoti mnogih šljunkovitih plaža opasanih zelenilom, gostoljubivosti domaćina, disko klubovima i mnogim drugim mestima za zabavu i opustanje, koji će sigurno zadovoljiti i one najizbirljivije.

Gouvia – mesto u prelepoj uvali, udaljeno 9 km od grada Krfa, obiluje zelenilom i svim onim sto odlikuje celo ostrvo, a to je šljunkovita plaža, mnoštvo kafića, restorana, taverni i drugih sadržaja koji omogućuju miran odmor, a istovremeno i uzbudljiv provod.

Perama – oblast Perama je dobila ime po istoimenoj plaži. Nalazi se na istočnoj strani ostrva, okružena zelenilom i udaljena od grada Krfa oko 7 km. Mesto u kome se može odmarati i takođe uživati u grčkoj tradicionalnoj gostoljubivosti.

Kavos –  nekada malo ribarsko mesto, a danas poznato kao Grčka Ibica, jedno je od najpopularnijih letovališta na krajnjem jugu ostrva Krf. Od grada i luke Krf udaljeno je oko 50 km. Kavos, sinonim za dobar provod i zabavu, pored mnoštva noćnih klubova, barova, kafića za svačiji ukus, krasi jedna od najlepših i najdužih peščanih plaža na ostrvu.