Showbiz

„Lapsus band“ uručio poklone djeci iz Doma Bjelave

1.3kviews
advertising banner

Osmjesi, oduševljenje, graja, pjesma ali i poneka suza obilježili su druženje momaka iz „Lapsus band-a“ sa štićenicima doma za nezbrinutu djecu „Bjelave“ u Sarajevu, kojima su uručili televizor i slatke pakete na poklon.

Kao što su i obećali, samo nekoliko dana nakon svog koncerta na ulici, na kome su iznenadili i zabavili Sarajlije, članovi najveće regionalne muzičke senzacije, uvećali su iznos koji su prikupili i donijeli radost onima kojima je to najpotrebnije.

”Prvobitno smo rekli da ćemo duplirati iznos koji prikupimo, ali smo ga na kraju uvećali tri puta, i drago nam je zbog toga, jer osmjesi na licima te djece koju smo upoznali u domu nemaju cijenu. Ganula nas je njihova ljubav, i to je prava potvrda da je humanitarna akcija koju smo osmislili prava stvar. Uskoro ćemo ponoviti akciju u nekom drugom gradu i želja nam je da ovom akcijom ne samo pomognemo nego i inspirišemo druge na humanost” – rekli su momci iz najpopularnijeg mladog benda na Balkanu, koji su mini koncert održali i za mališane, a dok su pevali oči su im bile ispunjene suzama.

”Vidjeti te male ljude koje život nije mazio ne može da ne gane čovjeka. Ipak, utješno je vidjeti ih kako se uprkos svemu smiju, pjevaju i raduju, kao i znati da postoje brojni zaposleni i volonteri u institucijama kao i drugi humani ljudi koji svakodnevno čine sve da im pomognu i učine da porastu u dobre osobe” – rekli su „Lapsusovci“