Zanimljivosti

Merlinova pjesma „Da šutiš” nosi potresnu poruku

955views

Pjevač i tekstopisac Eldin Huseinbegović, bio je oženjen Emkom i bili su sretan i lijep par, ali Emka se razboljela.

Neki sa tom bolešću uspiju da dožive duboku starost ali njeno tijelo nije moglo dugo da se odupire. Bolest je bila teška i nije se mogla držati pod kontrolom. Počele su da joj otkazuju motorne funkcije, završila je u invalidskim kolicima, a zatim je i oslijepila. Bol i ljubav koju je poznati Sarajlija osjećao prema bolesnoj supruzi, bili su mu motiv da napiše neke od svojih najljepših pesama, a jedna od njih je “Da šutiš”, koju je otpjevao Dino Merlin.

Eldin je govorio, da svojoj supruzi ne može da kupi cipele jer ona ne hoda. Ne može da joj pokloni knjigu, jer ona ne vidi, pa je došao na ideju da joj pokloni album. Emka je bila slijepa i u kolicima, a Eldin tvrdi, da kada bi mogao da vrati vrijeme ponovo bi se oženio njome bez obzira na bolest i probleme koje ona donosi.

Nakon nekoliko godina borbe sa ovom teškom i mučnom bolešću, Emka je preminula, a tri mjeseca nakon njene smrti, Eldin se ponovo oženio i kasnije dobio kćerku. Iako je nekada na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici bilo mnogo slika njegove supruge Emke, danas nema ni jedne.

Izvor:expressmag.ba