Paparazzo

Milivoje Mića Gavrilović otkrio nepoznate detalje svojih druženja sa Šabanom Šaulićem

265views

Milivoje Mića Gavrilović, dugogodišnji prijatelj Šabana Šaulića otkrio je malo poznate detalje iz života legendarnog pjevača koji je tragično izgubio život prije pet godina.

Mića je u razgovoru za Grand ispričao kako su izgledala njihova druženja, a osim muzike zajedničke strasti bile su im riba i pecanje.

-Upoznali smo se kod pokojnog Buce Jovanovića, još 1976/77, učio sam tamo harmoniku. Kada sam kasnije otvorio riblji restoran u Beogradu naglo smo počeli da se družimo, intenzivno. Takoreći smo spavali zajedno, nema gdje sve nismo išli zajedno. Družili smo se, dovodili smo društvo, odlazili na pecanje. Bile su to nezaboravne sedeljke. On je bio fenomenalan čovjek za druženje. Jedan miran, tih čovjek. Koliko je čovjek veliki? Pa onoliko koliko je mali. I družili smo se do samog kraja – ispričao je Mića.

 

Osim što su se družili Mića je kasnije napisao tekstove i za neke Šabanove pjesme.

-On je snimio moje dvije pjesme „U nadanju živi se i mre“ i „Zavičajnu pesmu“ – rekao je Mića koji se muzikom nikada nije bavio profesionalno.

-Nisam snimao ništa sem koljena, amaterski sam se bavio muzikom. Dosta sam bio u tom „poslu“ i družio se sa ljudima iz svijeta muzike – dodao je Mića.

On je u razgovoru za Grand otkrio i detalje njegovog druženja sa kraljem narodne muzike.

-Imam jednu vikendicu u Ritopeku i jednog dana zove me Šaban „Da li je to kabinet doktora Gavrilovića?“, pita me i kaže mi da se ne pravim lud već da se pakujem i da odem kod njega. Ja zaključam sve to, ostavim i kod njega budem 6, 7 dana. To je trajalo, sjedeljke, društvo, pjesme… Koliko je on samo pjesama napravio tamo u Krčedinu uz moju asistenciju kao slušaoca. Bio je vanredan talenat. Koliko je samo pjesama napisao za mnoge legende naše narodne muzike, ali malo ko zna da je to tako. Takav talenat, to se ne rađa više – naglasio je za Grand Šabanov dugogodišnji prijatelj.

mića gavrilović

Mića je otrio i da će zauvijek pamtiti jedan od njegovih savjeta koji je primjenjuje ne samo na muziku, već i uopšte za život.

-Rekao mi je ako nisam svoj i ako to nisam ja onda da se uopšte ne bavim tim poslom. Jer ako ne znaš nešto da radiš ili radiš polovično, nema ništa od toga. Šaban je bio iskren, ali najveća njegova umjetnost življenja bila je što nikada nikome nije rekao da ne zna da pjeva ili nešto da radi. Govorio je „naučićeš, uradi ovako. Ako ne može tako pokušaj ovako“. I nikada nikoga nije kritikovao jer je znao koliko je bio veliki u nekim momentima. U nekima ipak nije. Jednostavan je bio čovjek – ispričao je Mića.

mića gavrilovićMića Gavrilović

On je otkrio i ko je bio bolji pecaroš od njih dvojice i koju su ribu najčešće lovili prilikom boravaka na Dunavu.

-Sto puta smo išli na pecanje. Tu smo negdje, kada je pitanje ko je bio bolji pecaroš. Ja sam količinski hvatao više ribe, a on je hvatao neke kapitalce. Smuđa smo pecali najviše, on je uhvatio i nekog soma jednom prilikom – otkrio je Mića.

mića gavrilović

Posljednji susret sa Šabanom Mića će zauvijek pamtiti, a ni danas mu nije jasno zbog čega je tom prilikom napravio presedan i uradio nešto što nikada prije nije učinio.

-Posljednji put sam ga vidio na Božić te 2019. godine i kada smo se družili i do te noći nikada ga prethodno nisam slikao niti snimao mobilnim telefonom. Te godine sam ga snimao. Zašto je to tako bilo, do danas nemam objašnjenje – zaključio je Mića.

 

Foto: Grand.online
Autor: A.Dačić