Paparazzo

Mirza Selimović o prvom susretu sa legendom muzike

399views

Pobjednik „Zvezda Granda“ Mirza Selimović uvijek je isticao da mu je jedan od muzičkih idola bio Đorđe Balašević, a sad se prisjetio kako je izgledao prvi susret sa njim.

Mirza kaže da je tokom godina karijere upoznao sve najveće zvijezde sa naših prostora, ali su mu se, kako priznaje, prvi put odsjekle noge kada je ugledao Đoleta.

Nekadašnji pobjednik ispričao je kako je izgledao prvi susret sa Panonskim mornarem.

djordje balasevic 6Foto Z.K.Munja

Mirza Selimović o susretu sa Đorđem Balaševićem

-Bio sam u Novom Sadu kod prijatelja Koprivice, i naš pokojni prijatelj Aleksandar Banjac me je pozvao u studio. Rekao mi je „Hoćeš da dođeš da probaš neki demo snimak, tu je Beba Balašević, a možda će i Đole da navrati“. Kada sam to čuo, odmah sam se spakovao i krenuo – rekao je on u emisiji „Balkanskom ulicom“ i dodao:

-Kroz nekih sat vremena ulazi čikica sa kačketom i kaže mi „Đorđe, drago mi je“, tu su mi se odsjekle noge, prvi put. Ja sam kroz ovaj moj posao upoznao sve žive koje sam mogao da upoznam, ali je to bio baš prvi put da su mi se noge odsjekle.

MIRZA SELIMOVIC ZGS SNIMANJE 01112023 FOTO FILIP 5 okFoto Z.K.Munja

Mirza priznaje da su Balaševićeve pjesme presudno uticale na formiranje njegovog muzičkog stila koji pjeva i danas.

-On je za mene bio nešto posebno i nevjerovatno, vjerovatno najveći na ovim prostorima, da je pjevao na engleskom, bio bi sigurno najveći na svijetu. On je jednim velikim dijelom zaslužan za moj odgoj, odrastao sam na njegovim pjesmama, volio sam da ih pjevam i sviram i zahvalan sam ocu što mi je te pjesme puštao još dok sam bio mali – zaključio je Selimović.

 

Foto: Z.K.Munja/F. Pavlović,
Autor: A. Milinković/Grand.online