Showbiz

Mirza Selimović okupio estradu na promociji novog albuma

332views

Poslije nekoliko godina diskografske pauze, talentovani pjevač i pobjednik „Zvezda Granda“ Mirza Selimović večeras je organizovao promociju četvrog po redu albuma u karijeri.

Brojni pripadnici estrade došli su na ovaj događaj da pruže srdačnu podršku jednom od najtalentovanijih pjevača današnjice.

Među prvima je stigla poznata voditeljka Dragana Katić i to u društvu Biljane Pejović.

IMG 20240226 WA0007 1

Voditeljkinom dolasku pjevač se veoma obradovao,te je u jednom momentu čvrsto zagrlio i kao pravi džentlmen poljubio ruku.

IMG 20240226 WA0017 1

Veliku pažnju pripadnika sedme sile izazvao je dolazak Mirzine sestre Merime koja je na promociji zablistala u elegantnoj haljini.

Iako nije navikla na bliceve, Merima je bila vidno raspoložena da ispozira za medije, ne skrivajući koliko je ponosna na bratov uspjeh.

Inače, Mirza je jednom prilikom otkrio da su sestra i on talenat za muziku naslijedili od majke.

Mirzina sestra pokupila sve poglede na promociji njegovog albuma

IMG 20240226 WA0027
IMG 20240226 WA0028

Veliku pažnju izazvao je i dolazak Žike Jakšića koji je za Grand istakao da je ponosan na Mirzin uspjeh i način na koji je izgradio svoju karijeru.

IMG 20240226 WA0061

Na promociju je stigla i Ana Sević koja je pred Grandovim kamerama sumirala utiske iz „Zvezda Granda“.

– Gledala sam ove subote emisiju koju sam radila, nikad ranije nisam pogledala emisije koje sam radila. Na snimanju je bilo divno, divan je bio osjećaj. Stvarno sam se osjećala kao kod svoje kuće- rekla je Ana i dodala:

-Za mene je to bila velika promjena, pogotovo poslije korone kada smo sjedeli kod kuće, za te četiri godine sam rodila dvoje djece i zato je za mene velika promjena. Izašla sam iz zone svog komfora, uljuljkala sam se u toj nekoj porodičnoj atmosferi i za mene je to bila velika promjena.

IMG 20240226 WA0046

I koleginica Ivana Selakov pružila je Mirzi podršku povodom novog albuma, a na pitanje da li je lakše biti domaćin ili gost na promociji, sa osmjehom je odgovorila:

– Iskreno, lakše je doći kao gost. Sve ovo treba organizovatiovo je jako teško i Mirzi svaka čast! Jako mi je drago zbog njegovog uspjeha.

IMG 20240226 WA0054

Na promociji se pojavio i direktor „Grand“ produkcije Goran Šljivić koji je Mirzi čestitao na fenomenalnom uspjehu u karijeri, kao i na novom, četvrtom po redu albumu.

IMG 20240226 WA0076

-Izbacio sam četiri albuma, ali deset godina je jubilej, pa da predstavim na ovaj način i solističkim koncertom – rekao je Mirza, a zatim otkrio koga prvo pita za mišljenje kada je riječ o pjesmama.

-Puštam saradnicima, prijateljima, dosta kolega, čisto da čujem mišljenja, mada teško je mene poljujati. Ako mi se sviđa nešto, ja guram to-istakao je pobjednik.

Untitled 78

Poznat po svom nevjerovatnom talentu, Mirza se izdvaja i kao jedan od rijetkih pevača koji nema nijednu mrlju u svojoj karijeri.

-Drago mi je, ja sam zaista sa svima dobar. Stvarno nisam nikada gledao nekog sa nekim prezirom ili ljubomorom. Sa svima sam dobar stvarno. Onaj ko nije dobar sa mnom je ludBjelogrlić je rekao jednu dobru stvar, a to je „Teško je biti sretan u nesretnom društvu“. Kad vidite da stvari ne funkcionišu oko nas, neke stvari koje nisu baš kako treba, to me poljulja. Ali šta znam, gledam na stvari pozitivno – ispričao je i dodao:

-Bilo je svega naravno, samo što sam ja neke stvari ostavio za sebe. Uvijek ima nešto, ovaj posao nosi to normalno. Sasvim je normalno imati neke nesuglasice sa kolegama, sa saradnicima, nije to nenormalno ništa. U suštini sa 99% njih sam dobar.

Untitled 79

Mirza Selimović je nakon pobjede u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“ izgradio uspješnu karijeru, pjevač je istakao šta misli o onima koji tu priliku nisu iskoristili.

-To je individualno, kakav ko put ima, kako vidi stvari. Ja sam pobijedio u „Zvezdama Granda“, ali znao sam da tek prava borba kreće kasnije. Imao sam sreću da sretnem prave ljude, da se okružim dobrom energijom, da se dese prave pjesme i to je to u suštini. Sve pjesme su mi se desile slučajno. Tako da nikad ništa nisam forsirao, možda je to neki recept. Samo treba biti čvrst, ostati svoj, normalan u cijeloj toj priči – istakao je pjevač za Grand.

 

Foto: printscreen,
Autor: K. Marković / A. Dačić/Grand.online