Lifestyle

Na koja zanimanja se pale žene, a na koja muškarci?

70views

Koja su zanimanja najseksipilnija i najprivlačnija suprotnom spolu zanimalo je Mary Balfour, osnivačicu prve britanske agencije za pronalaženja parova stare već tri desetljeća, a odgovori su donekle očekivani, no ima i iznenađenja.

Što se tiče žena, tu su na prvim mjestima završili dugogodišnji favoriti – liječnici. Ženska fascinacija bijelim kutama ne smanjuje se s godinama, ma kako se mijenjale mode i emancipacija bila sve jača. Nakon njih na listi slijedi arhitekti, a tek tad dolaze razna kreativna i umjetnička zanimanja koja, po definiciji, privlače zanimljive ljude.

No, muškarci su iznenadili svojim izborom, pogotovo kad se uzmu u obzir svi stereotipi i mitovi o tome da se muškarci boje pametnih žena. Naime, najprivlačnije žene su odvjetnice koje se bave ljudskim pravima i novinarke.

Ova zanimanja očito zahtijevaju bistar um i britak jezik, što se do sada smatralo glavnim negativnim faktorima pri izboru partnerica, no vremena se za muškarce očito mijenjaju. Ono što je najbolje u ovoj anketi je da su razni moćnici, od političara do bankara, završili na dnu liste najprivlačnijih muškaraca.

Leave a Response