Zanimljivosti

NEUKROTIVI ROBOT (THE WILD ROBOT) U svim kinima od 17. oktobra 2024. SINHRONIZOVANO

191views

Režija: Chris Sanders

Glasovi: Lupita Nyong’o, Pedro Pascal, Catherine O’Hara, Bill Nighy, Kit Connor i Stephanie Hsu, Mark Hamill, Matt Berry, Ving Rhames

Zasnovano na romanu Petera Browna.

Scenario: Chris Sanders

Žanr: animirani

Producent: Jeff Hermann

 

Iz studija DreamWorks Animation stiže nam nova adaptacija literarne senzacije, koju je napisao voljeni Peter Brown, nagrađivani pisac bestsellera New York Timesa, NEUKROTIVI ROBOT.

 

Ova epska avantura prati putovanje robota ROZUM 7134, skraćeno Roz, koji je doživio brodolom i koji se našao na nenaseljenom ostrvu. Kako bi naučio da se prilagodi surovom okruženju, on postepeno gradi odnos sa životinjama koje tamo žive i tako postaje roditelj malom guščetu.

 

U ovom filmu glasove su pozajmili dobitnica Oskara, Lupita Nyong´o   (robot Roz), nominovan za nagrade Emi i Zlatni globus Pedro Pascal (lisac Fink), dobitnica Emija Catherine O’Hara (oposum Pinktejl), nominovan za Oskara Bill Nighty  (gusan Longnek), Kit Connor  (gušče Brajtbil) i nominovana za Oskara Stephanie Hsu  kao Vontra, robot koga će Roz sresti na ostrvu.

 

Ovaj film je moćna priča o pronalaženju sebe, uzbudljivo ispitivanje veze između prirode i tehnologije, kao i dirljivo istraživanje značenja biti živ i povezan sa živim svijetom. Scenario i režiju potpisuje Chris Sanders, umjetnik tri puta nominovan za Oskara, koji je režirao neke od najvoljenijih Deam Worksovih filmova  filmova, kao što su Kako da dresirate svog zmaja, Croods  i Diznijev Lilo i Stich, a producirao je Džef Herman koji je i producent filma Mali šef – Porodični biznis i koproducent Kung Fu Panda franšize.

 

Neukrotivi robot Petera Browna  je roman sa ilustracijama, prvi put objavljen 2016. godine koji je postao fenomen i koji je proglašen bestsellerom broj 1 na listi New York Timesa. Nakon toga, knjiga je inspirisala stvaranje trilogije, a Brownov   rad na serijalu Neukrotivi robot donijeo mu je brojne prestižne nagrade.