Showbiz

Novi album Despota Tomića “Noći dane boje”

208views
advertising banner

“Noći dane boje”, novi je album mladog kantautora iz Mrkonjić Grada Despota Tomića. Riječ je o svojevrsnom nastavku prethodnog albuma koji je nosio naziv “Dani jutra broje”.

 

“Album “Noći dane boje” nastao je kao kontra-punkt albumu koji ga je prethodio, u mojim očima jedan bez drugog stvarno ne mogu i namijenjeni su da se slušaju u kompletu, ovo je nešto kao moj prvi veliki dupli album samo sa godinu dana pauze između jednog i drugog”, poručio je Despot Tomić. Album “Dani jutra broje” jako je vedar i otvoren, dok “Noći dane boje” ide u nešto mračnijem smjeru. Ovim albumom svojoj publici autor je želio pokazati skeptičnost prema stvarnosti koja se čini ružičastom tokom noći ali koja te u jutrima i danima ostavi da visiš u bestežinskom stanju.

 

Na albumu se nalazi devet pjesama, a za pjesmu “Ja bih tebe sanjao”, izašao je i videospot koji potpisuje Damjan Deurić i koji se može pogledati na YouTube kanalu Muzičke produkcije BHRT-a. Prethodni singl “Nevena” zajedno sa videospotom, objavljen je krajem oktobra. Pored Despota Tomića, koji je autor muzike, teksta i aranžmana na svim pjesmama, miks i mastering albuma radio je Zoran Švigir Švigi (studio Šišmiš). Album izlazi u izdanju Muzičke produkcije BHRT-a i dostupan je na svim streaming servisima.