Numerološki horoskop za 2024
Horoskop

Numerološki horoskop za 2024

274views
advertising banner

Mnogi od nas su plutali kroz 2023, slijedeći struju Svemira ili nečije vođstvo. Međutim, 2024. je za marširanje u ritmu vlastitog bubnja.

Ako se činilo da se 2023. odvijala ledenim tempom, tjerajući vas da tražite zadovoljstvo u sebi, ova godina će biti drastično drugačija. Spremni ili ne, ova godina će nas pozvati da ponovo ostanemo čvrsti u svojoj moći.

U numerologiji, broj 8 (2+0+2+4=8) znači zahtjevati ono što je naše i pokazati svima drugima zašto nam je mjesto na vrhu. Ponekad se od nas može tražiti da se uključimo u situacije koje se čine zastrašujućima ili nam stvaraju nelagodu, ali svrha ovih izazovnih trenutaka je da nas nauče da već posedujemo snagu potrebnu za uspjeh.

 

2024. godina može donijeti trenutke kada se možete osjećati izvan sebe ili kao da niste zaslužili mjesto za stolom. Ovi osjećaji će se vjerovatno pojaviti početkom godine, budući da je jedna od lekcija osmice da shvatite da zaista pripadate tome.

Svako ima trenutke kada se osjeća kao da nije zaslužio pravo glasa u nekoj stvari. Ali ovo je vaša godina da shvatite da zaista imate sve razloge da progovorite i budete saslušani.

Osam je krajnji “broj moći” koji predstavlja obilje na najvišem nivou. Pripremite se za godinu igara moći s fokusom na novac, kontrolu i autoritet.

 

Vaš lični broj u 2024. godini

Dok će univerzalna godina 8 uticati na sve, uticaj koji ćete najdirektnije osjetiti dolazi od broja vaše lične godine. Izračunavanje broja vaše godine je jednostavno – pogledajte datum svog rođendana u 2024, a zatim saberite sve cifre. Ako završite s dvocifrenim brojem kao zbirom, saberite i te cifre dok ne dobijete jednocifren broj.

Na primjer, ako ste rođeni 20. novembra, vaš rođendan u 2024. biće 20.11.2024.

Saberite cifre u tom datumu: 2+0+1+1+2+0+2+4 = 12.

Ponovno saberite dok ne dobijete jednu cifru: 1+2 = 3. Dakle, broj vaše lične godine za 2024. bio bi 3.

Pogledajte šta 2024. godina donosi vašem broju u numerologiji.

1 – Novi ciklus

2023. obiležila je posljednju godinu u vašem ličnom devetogodišnjem ciklusu, zatvarajući jedno veliko poglavlje vašeg života. Možda vam se činilo da niste u kontaktu s ostatkom svijeta dok je Svemir uklanjao određene aspekte vaše stvarnosti koji vam više nisu služili.

Međutim, na početku 2024. godine, a time i potpuno novog devetogodišnjeg razdoblja vašeg života, sprema se velika promena. piše Atma.hr

Ako se prošle godine napredak činio nemogućim, možda ćete da se iznenadite koliko opcija i prilika počinje da se otvara u 2024. Svrha ove godine je da čvrsto stavite uzde u svoje ruke i odlučujete, pa je važno je da shvatite moćnu energiju koja vam je dostupna. Zaista, može proći nekoliko mjeseci da u potpunosti shvatite da ste vi glavni ovaj put.

Važno je da pokušate da stvorite strukturu za sebe tokom ove godine jer niko drugi to neće učiniti umjesto vas, a vi sigurno ne želite da započnete ovaj novi ciklus ljenjošću ili neefikasnošću. Napravite strateški plan stvari koje biste željeli da postignete u 2024. i kasnije, uz malo marljivosti, uskoro ćete vidjeti rezultate.

Budite spremni da maksimalno iskoristite svoj novi ciklus.

 

 

2 – Ravnoteža u svim stvarima

Do sada ste možda mogli raditi tačno ono što želite bez brige o drugim ljudima, ali u 2024. treba da se fokusirate na uključivanje drugih u vaš životni stil i stvaranje mjesta za njih i njihove želje.

Ponekad se može činiti frustrirajućim dok čekate da svi drugi stignu vaš lični program, ali jedna od važnih lekcija ove godine je da zapamtite da nijedna osoba nije ostrvo – ako želite uspjeh na duge staze, morate naučiti da radite s drugima ovdje i sada.

Veze koje izgradite ove godine možda će potrajati i razviti se, ali videćete da će mnoge od tih veza trajati i dugo u budućnosti. Ti će vam ljudi pomoći oko važnih tema vašeg trenutnog devetogodišnjeg ciklusa i približiti vas osobi kakva bi trebalo da postanete.

Vaše veze su ove godine u centru pažnje.

 

 

 

3 – Svježe ideje

Ako se činilo da 2023. ide puževim korakom, bićete sretni da čujete da vam 2024. sprema nešto sasvim drugačije. Energija iduće godine dolazi brzo i energično, s prostorom za nove ideje i nove veze koje će vam pomoći da raščistite sve mentalne mreže koje su se mogle skupiti dok niste obraćali pažnju.

Ovo je vrijeme da se prepustite zabavi nakon svih poteškoća od prošle godine. Ostavite svoje brige iza sebe i uronite u radost.

To ne znači da će cijela godina biti jedna velika razbibriga, ali Svemir će vam tokom ovih 12 mjeseci poslati mnogo prekrasnih prilika da uživate. Vaša će harizma i šarm biti posebno moćni, čineći ovu godinu sjajnom za romantiku i bavljenje svojim strastima.

Takođe možete iskoristiti ovo vrijeme da putujete i istražite više svijeta nego ikada prije.

Međutim, važno je zapamtiti da sami stvarate svoju sreću. I dok se možete zabaviti bez obzira na trud koji ulažete, ovo je godina u kojoj ćete ono što ste dali vratiti 10 puta više. Ne ostavljajte ove potencijalne nagrade na stolu da bi ih neko drugi zgrabio.

 

 

 

… nastavak na slijedećoj stranici …