Nightlife

Oskar za najbolju glumicu i čista petica za haljinu

445views
advertising banner
Američka glumica Džesika Čestejn proglašena je najboljom glumicom za 2022. godinu, a film “The Eyes of Tammy Faye”, obezbedio joj je ovu prestižnu glumačku nagradu.

Prelepa Džesika je za ovu priliku nosila dugu haljinu boje jorgovana koju potpisuje modna kuća Guči. Uz pomenutu odevnu kombinaciju glumica je odabrala duge minđuše koje su uz haljinu blistale na crvenom tepihu. Što se tiče frizure, Džesika se odlučila za jednostavni stil, te je svoju dugu riđu kosu podigla u visoki rep. Celokupni izgled upotpunila je svedenom šminkom koja ističe njene plave oči.

U svom svečanom govoru na dodeli Oskara, glumica je citirala Temi Fej Bejker, lika kog je tumačila u pomenutom filmu, te se osvrnula na društvene probleme sa kojima se suočava svet, ali i na marginalizovane grupe piše B92. Čestejn je svojim izlaganjem apelovala na povećan broj samoubistava mladih pripadnika LGBTQ+ zajednice, te je javno progovorila o diskriminaciji sa kojom se suočavaju.

“Suočeni smo sa diskriminatornim i fanatičnim zakonima koji haraju našom zemljom sa jedinim ciljem da nas dalje podele”, rekla je ona, te dodala:

“U ovakvim vremenima, pomislim na Temi i inspirisana sam njenim radikalnim činovima ljubavi”. (Temi, koju tumači Čestejn, je aktivistkinja za ljudska prava i protagonista u spomenutom filmu).

277317888_292036529745862_2373204631085595715_n.jpg

Foto: Instagram