Showbiz

Otkriveno kolika zatvorska kazna prijeti Lazukiću!

2.9kviews
Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je danas sudu optužni prijedlog protiv Luke Lazukića, kojim ga tereti da je izvršio porodično nasilje nad suprugom pjevačicom Natašom (Bekvalac) Lazukić, rečeno je u tom tužilaštvu. 

Lazukić je optužen za krivično djelo nasilje u porodici, za koje je zaprijećena kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora.

Nakon razmatranja svih dokaza, Tužilaštvo je zaključilo da postoji opravdana sumnja da je Lazukić izvršio krivično djelo nasilje u porodici na štetu Nataše, koja je uzela njegovo prezime – Lazukić.

Prvi osnovni sud je u utorak, na prijedlog Tužilaštva, Lazukiću produžio mjeru zabrane prilaska i komunikacije sa suprugom, koja može trajati do okončanja krivičnog postupka. U Tužilaštvu podsjećaju da su u ovom slučaju provedene dokazne radnje, u okviru kojih je saslušan i Lazukić i ispitana oštećena Nataša Lazukić, zatim je ispitan svjedok – bebisiterka, koja je bila prisutna tokom svađe u noći između 12. i 13. aprila.

Obavljeno je i medicinsko vještačenje na okolnost vrste i mehanizma nastanka povreda kod oštećene Nataše, kao i psihijatrijsko-psihološko vještačenje Lazukića povodom njegove uračunljivosti u vrijeme izvršenja djela, a bila su stavljena i dva zahtjeva za pružanje potrebnih obavještenja Gradskom centru za socijalni rad i Urgentnom centru Kliničkog centra Srbije.

Nakon izvedenih dokaza, odbrana Lazukića je predložila svoje dokaze, od kojih je Tužilaštvo usvojilo jedan prijedlog, dok su ostali odbijeni, prenosi Avaz.

Zbog toga je odbrana, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima, izvođenje tih dokaza predložila sudiji za prethodni postupak, koji je, također, odbio ove prijedloge odbrane. Lazukić se tereti da je Nataši Bekvalac nanio lake tjelesne povrede u noći između 12. i 13. aprila.

Što se tiče Lazukićeve krivične prijave protiv supruge zbog lažnog prijavljivanja, o njoj će biti odlučeno nakon okončanja postupka za porodično nasilje.

Lazukić na saslušanju kod tužioca nije negirao da je sukoba između njega i Nataše bilo, ali je negirao da ju je tukao i šutirao.