Horoskop

Ovaj horoskopski znak je prava dobrica

1.3kviews

Spreman je učiniti sve kako bi okolina bila sretna i zadovoljna. Ipak, to ga često zna koštati…

Miroljubivi i pravični, osobe rođene u ovome znaku mrze biti same. Partnerstvo im je veoma važno, posebno ono na osobnom nivou. Sa svojim pobjedničkim mentalitetom i kooperativnošću nisu skloni biti dugo sami.

Foto: Promo

 

Riječ je o Vagama.

Vaga je vazdušni znak, izraženog intelekta i pronicljivog uma. U prirodi joj je da je inspirišu zanimljive knjige, nesavladive rasprave i zanimljivi ljudi koji joj razbijaju dosadu.

Vladajuća planeta Vage je ljubitelj lijepih stvari – Venera, pa je kvaliteta uvijek važnija od kvantiteta za osobe u ovom znaku. Okružene su umjetnošću, muzikom i prelijepim mjestima kako bi mogle dostići svoj puni potencijal. S obzirom da su po prirodi kooperativne, vrlo često rade s drugima na kreativnim projektima.

Vagu fascinira ravnoteža i simetrija. Često su to osobe koje cijene ravnopravnost, ne podnose nepravdu gdje god ona bila i čine sve da je otklone. Nisu skloni suočavanju bez razloga i više vole sačuvati mir, gdje je to moguće. Baš kao što su potrebna dva predmeta za ravnotežu tako i Vage češće biraju biti u grupi ili u paru, nego da su sami.

Vaga je povezana s bubrezima koji su filter u izlučivanju nepotrebnih tvari iz organizma. Zato je važno uzimati dovoljno tekućine, što smanjuje pritisak na bubrege i poboljšava opće zdravstveno stanje. Povremeni pregledi bubrega i mokraćnih kanala su važni kako bi im tijelo pravilno funkcioniralo.

Najveći problem za Vage je kada su prinuđene birati stranu. Ponekad provedu previše vremena u spoznaji i argumentaciji svake strane pa zaborave da imaju svoje mišljenje. Često se i rasplinu u svojoj neodlučnosti.

Nije rijetko vidjeti da Vage polude u donošenju odluka kada se uključi još koji argument ili mišljenje.