Paparazzo

Ovdje živi Dragan Stojković Bosanac

195views

Član žirija najgledanijeg šou programa „Zvezde Granda“, poznati kompozitor i aranžer, Dragan Stojković Bosanac, godinama živi u elitnom dijelu Beograda, gdje inače brojni pripadnici estrade među kojima su i Saša Popović, Dragan Kojić Keba, Stoja, Lepa Brena, posjeduju nekretninu.

Iako za medije nikad nije otvorio vrata svog doma u srpskoj prestonici, na društvenim mrežama često umije da pokaže djelić svoje oaze mira u kojoj posljednjih godina živi su suprugom Dunjom, dok su se kćerka Aleksandra i sin Aleksandar osamostalili.

dragan stojkovic bosanac kuca beogradFoto instagram.com/d.s.bosanac_official/

Bosanac je svojevremeno za Grand otkrio kako se krajem sedamdesetih iz rodnog Konjica preselio za Beograd, gdje je kasnije i osnovao porodicu i pazario nekretninu.

-Dobrim dijelom sam zbog Dunje prevario moje roditelje da je bolje da sam u Beogradu nego u Sarajevu. Ona je išla u prestonicu da studira, a ja sam imao kalkulaciju da je ne pustim samu u veliki grad, a i meni se mnogo više dopalo šta je to dolazilo iz Beograda i mene je to povuklo- ispričao je Dragan koji je sadašnju suprugu Dunju oženio tokom studija.

Danas ovaj bračni par uživa u blagodetima svog višedecenijskog rada i oazi koju su izgradili u elitnom dijelu Beograda – na Bežanijskoj kosi.

dragan stojkovic bosanac kucaFoto instagram.com/d.s.bosanac_official/

U prostranom dnevnom boravku nalazi se crna kožna garnitura koja je i glavno mjesto okupljanja porodice Stojković.

Tu su i trpezarija i kuhinja u kojoj dominira bijela boja – od vitrina do stolica, a u kojoj se nalaze brojne uspomene i umjetničke slike.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dragan Stojkovic Bosanac (@d.s.bosanac_official)

Pored slika u skoro svakom kutku Bosančevog doma, tu su i porodične fotografije koje zauzimaju posebno mjesto u centralnom dijelu kuće.

Naravno, umjetnik u svom domu posjeduje i radnu sobu koja je sva od drveta, a u kojoj se nalaze mnogobrojna priznanja i nagrade koje je u višedecenijskoj karijeri dobio.

Svojevremeno je u ovom dijelu kuće ugostio i nekadašnju zvezdu „Granda“ Sanela Smola, kojem je u takmičenju i bio mentor, a fotografiju iz radnog prostora podijelio je i na Instagramu.

Inače, ovo je prostorija u kojoj Dragan najčešće vježba, a koju krasi i njegov portet na zidu i u kojoj su nastale i dalje nastaju najljepše kompozicije.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Dragan Stojkovic Bosanac (@d.s.bosanac_official)

Omiljeno mjesto u domu Draganu je očigledno terasa na kojoj, sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, najčešće provodi svoje slobodno vrijeme.

Skupocjeni mermer, visoka ograda, baštenska garnitura i prelijepo cvijeće za koje je zadužena njegova ljepša polovina krase terasu Bosančevog luksuznog doma na Bežanijskoj kosi.

kuca dragana stojkovica bosancaFoto instagram.com/d.s.bosanac_official/

Dragan svoju porodice ne eksponira u javnosti, a nedavno je za Grand istakao da se trudi da bude dobar domaćin.

Običaji i tradicija se u domu Stojkovića oduvijek poštuju, a omiljeni gost tokom praznika je nasljednica Džidža.

-Obavezno je da se bude na ručku, Džidža uvijek dođe jer taj momenat okupljanja je najbitniji. Svakako je najvažnije pomoliti se Bogu, ja vjerujem u Boga, ali je ručak vezan za tu molitvu. Ja sam gledao masu ljudi koji slave praznik u kafani, ne shvatajući gdje se nalaze i zašto to rade jer im je potrebno pored griješnih pobuda ka novcu koji su zaradili na težak način, bitno još da i to pokažu! Umjesto u prijatnosti svog doma da provedu takve dane, pa nisam ja to izmislio- rekao je Boske za Grand.

Koliko Bosanac voli ovakve porodične trenukte govorio je jedno prilikom za Grand, istakavši podršku svoje supruge sa kojom je gotovo pet decenija u braku.

Drago mi je da supruga nikada nije željela da bude zvijezda preko druge zvijezde. Ona mi je najveća i iskrena podrška u smislu nečega što se zove ljubav prema porodici i djeci, a dođem i ja tu na red kao suprug. Prava stvar je kada se to osjeti. Pazi me i priprema mi omiljenu hranu. Jako volim punjene paprike, a ona to izvanredno kuha, kao i hurmašice, kadaif. Mnoge sam probao, ali kadaif moje Dunje se može mjeriti sa onim iz Istanbula – ispričao je jednm prilikom Bosanac o svojoj ljepšoj polovini, ističući da je da je oduvijek znao da je ona prava.

bosanac i dzidza
Foto: Instagram,
Autor: I. Ankić/Grand.online