Zanimljivosti

Ovo je doktor koji je zlostavljao mlade sportašice u Americi, i osuđen je na 175 godina

Bio je ovlašteni doktor Američkog olimpijskog odbora, i obavljao je sistematske preglede na tinejdžericama koje su se pripremale za Olimpijske igre. I to zloupotrebljavao na najgori mogući način!

1.1kviews
advertising banner
Jedan od najistaknutijih američkih doktora, koji je 20 godina bio doktor za USA Gymnastics, državnu instituciju koja radi za Američki Olimpijski odbor i fakultet Michigan State University. Sada će ostatak života provesti iza rešetaka.

Njegovo je ime Larry Nassar, a prošlu je srijedu američki sud izrekao presudu po kojoj Nassar mora odslužiti kaznu od 40 do 175 godina zbog nedjela koje je počinio nad 150 mladih djevojaka-sportašica koje su se natjecale na Olimpijskim igrama. koje su sada će provesti ostatak života iza rešetaka.

“Upravo sam potpisala vašu smrtnu presudu”, rekla je sutkinja Rosemarie Aquilina u sudnici Lansing, u Michiganu. “Smatram da vi to još uvijek ne shvaćate, i da dalje predstavljate opasnost.” Nassar se izjasnio krivim za sedam točaka optužnice te je primljen u medicinsku skrb.

Nakon presude, doktor Nassar je kratko izjavio kako se ispričava i koliko je potresen nakon što je čuo svjedočanstava svih djevojaka.

“Nema riječi koje mogu opisati koliko mi je duboko žao zbog svega što se dogodilo”, rekao je Nassar. “Prihvatljivu ispriku svima vama je nemoguće napisati i izreći. Ja ću nositi vaše riječi sa sobom do kraja života.”

Izvor:cosmopolitan.hr