Lifestyle

Ovo nikada niko nije uradio: Dragana Mirković se odriče zarade sa cijele turneje u humanitarne svrhe!

153views
advertising banner

Zlatna slova historije humanosti još jednom su ispisana kada je Dragana Mirković objavila da će se odreći zarade sa cijele svoje turneje Do poslednjeg daha i pokloniti novac onima kojima je najpotrebnije.

Regionalna folk zvezda otkrila je ovo juče na događaju koji je organizovala sa jednom humanitarnom organizacijom, sa kojima će imati partnerstvo na prostoru Srbije, ali će sredstva biti poklanjana ugroženima i u ostatku regiona, gdje god bude imala veliki koncert.

– Već sam najavila da mi je želja da ovom turnejom uveselim ljude pjesmom, ali i da širim ljubav, humanost i sreću. Zato sam i donijela odluku da na svakom koncertu pomognem ljudima kojima je to potrebno. Prva prilika bila je u Tuzli, gdje sam pomogla sa 10 hiljada maraka samohranom ocu sa devetoro djece. Tako će biti i na drugim koncertima u regionu. Sa organizacijom Srbi za Srbe sam prijatelj i saradnik već dugo tako da je bilo prirodno da na ovaj način nastavimo saradnju pa ću sa svakog koncerta u Srbiji lično izdvojiti milion dinara koji će biti upotrebljeni da obijezbede krov nad glavom najugroženijim porodicama- rekla je Dragana zahvaljujući čijem nesebičnom činu će svaki kupac karte za njene koncerte sada postati i dobročinitelj.

– ⁠Meni je uvijek srce puno kada mogu da podijelim sreću jer je to jedina stvar na svijetu koja se uvećava kad se dijeli- rekla je Dragana kojoj su oči bile pune suza na samom početku konferencije zbog videa koji je prikazao dječicu kojoj će biti uzgrađena kuća zahvaljujući njoj.

Ispred organizacije Srbi za Srbe obratio se bivši vaterpolista, preduzetnik Aleksandar Njegovan koji je dugogodišnji član organizacije i neko ko je bio spona za saradnju sa Draganom.

– Ovo nikada nije zabilježeno u historiji i želim da se zahvalim našoj velikoj zvijezdi što je pokazala da je i veliki čovjek. Ovo niko prije nije uradio i ponosan sam što je znam i što je neko ko podržava ono što radimo. Ona ne samo što daje po milion dinara po koncertu, već je otvorila vrata za sve ljude koji žele da pomognu da dobiju mjesto u okviru njenih koncerata- izjavio je.

 

 

Foto Goran Jovanović