Zanimljivosti

Pedikir kod kuće: Vazelin za lijepa i njegovana stopala!

917views

Na kozmetičke proizvode žene daju pravo malo bogatstvo. I, kao da je neko nepisano pravilo – što skuplje, to bolje. Tako nam promiču neki od najefikasnijih proizvoda, samo zato što su jeftini. Broj jedan, svakako je vazelin.

 

Poslije ljeta stopala su nam često ispucala, tvrda i izmučena. Zima nekako dođe kao savršeno godišnje doba da se za njih pobrinemo kako dolikuje. U ovoj misiji najbolje ćete rezultate postići uz pomoć vazelina.

Svima vam je poznato kako vazelin neupitno rješava problem ispucalih usana – koristi ga i Tyra Banks. Logično, isto čini i sa stopalima, pogotovo petama, koje prave najveće probleme.

Dobro operite stopala, a nakon toga nježno utrljajte vazelin u oštećenu kožu. Suva i ispucala koža će omekšati i sljuštiti se, nakon čega će vaša stopala biti meka i nježna. To ne znači da, s vremena na vrijeme, ne treba da nastavite da mažete vazelin. Takođe, možete ga utrljati i na suhu kožu laktova, sa kojom mnogi imaju probleme.

Ovaj čudesni proizvod ima mnogobrojna blagotvorna dejstva, pa je tako poznato da ga je i Marilyn koristila za upečatljiviji izgled trepavica.

Inače, nije rijetkost da ga poznate i nepoznate dame koriste kao dobar trik u šminkanju. Na primjer, ako želite da vam se jagodice sijaju – dovoljno je da utrljate malo vazelina na njih i izgledaćete svježije i mlađe. A, ako vam se desi da vam se naprave mrlje od šminke, utrljajte u nju malo vazelina i nestaće.

Sve to i mnogo više od toga prednosti su korišćenja vazelina koji se može nabaviti za otprilike pet KM.

Pa, šta čekate?

Izvor: ljepotaizdravlje.com