Zanimljivosti

PET laži u koje vjerujemo u dvadesetim godinama!

807views

Mislimo da je samo nama teško

Uobičajeno je da u tom periodu života postavljamo sebi neka pitanja, poput: šta je sljedeće, da li imam sve što je potrebno da ostvarim neki svoj cilj… Imamo određene brige, i to je sasvim normalno, ali trebalo bi da prestanemo da vjerujemo da te muke muče samo nas. Kroz to svi prolaze u dvadesetim godinama života, svima je ponekad potrebna pomoć, podrška bliskih ljudi, savjet, ohrabrenje. Niko ne zna sve, i svako ima svoje izazove.

Mislimo da moramo da budemo uspješni

Preciznije, smatramo da je upravo to vrijeme kada bi trebalo da napravimo nešto veliko u svom životu. Poželjno je da imamo ciljeve i ambicije, ali je i važno da shvatimo da su za uspjeh potrebni vrijeme, naporan rad, odricanje, i poneki neuspjeh. Ako se svakog dana trudite da postanete uspješni, već jeste.

Vjerujemo da život nije fer

I ponekad zaista nije, ali problem je zapravo u tome što verujemo da život nije onakav kakav bi trebalo da bude. A kakav bi to trebalo da bude? Tu se krije “caka”, jer imamo unaprijed izgrađena očekivanja kako bi naš život trebalo da izgleda. Umjesto da se time opterećujemo, dvadesete su pravo vrijeme da odlučimo da živimo svoj život onako kako želimo, a ne kako bi trebalo.

Mislimo da nemamo “ono nešto”

U dvadesetim godinama života često mislimo da nemamo talenat, da nigdje nećemo stići. Istina je da nam samo treba malo vremena da otkrijemo svoj talenat jer svako je talentovan za nešto. Dakle, ne očajavajte, nego pokušajte da “otkrijete” sebe.

Smatramo sebe neuspjehom

Jedini neuspjeh je ako do dvadesetih godina života niste doživjeli nikakav neuspjeh. Osim toga, smatrajte sebe neuspješnim ako nakog neuspjeha prestanete da pokušavate. Ako želite da budete uspješni, budite spremni da padnete, ustanete i pokušate ponovo juer uspjeh ne dolazi preko noći.

Izvor: mondo.rs