Showbiz

Pevači OTKAZALI nastupe da bi pevali u Trebinju: SPEKTAKL KAKAV SE NE PAMTI

190views
advertising banner

Prvi Festival narodne muzike “Najlepši grad, najlepša pjesma“, održan je u Trebinju u Gradu sunca od 20. do 22. avgusta. 

udeći po reakcijama publike, ali i muzičara učesnika, ovaj trodnevni spektakl dugo će se pamtiti, a organizatori već za narednu godinu najavljuju još bolji i sadržajniji festival sa mnogim novitetima.

DJI_0107.jpg

 

Prve večeri festivala nastupilo je 20 izvođača, koji su pevali hitove najvećih legendi narodne muzike, naravno uz pratnju nezaobilaznog orkestra Aleksandra Ace Sofronijevića.

Sofronijević kaže da su se pri izboru kandidata, koji su izvodili najljepše narodne pjesme poštovali strogi kriterijumi, zato i ne čudi što je publika imala priliku da uživa u vrhunskim interpretacijama mladih muzičara.

– Neke kolege kada su videli o kako se ozbiljnom festivalu radi, otkazali su svoje nastupe da bi pevali u Trebinju. Glavni kriterijum pri izboru izvođača bio je da kandidat dobro peva i da tu pesmu koju smo mu odabrali može na sceni da iznese na najlepši način- rekao je Sofra.

DJI_0109.jpg

Osim 20 kandidata, prve večeri festivala nezaboravan koncert održao je i Haris Džinović, a s obzirom da mu je majka iz Trebinja, u ovom gradu, kako kaže  se izuzetno  lepo oseća, pa ga je zato susret sa trebinjskom publikom posebno radovao.

– Ovakvi festivali su dobra prilika za mlade pevače koji tek grade svoje karijere. Mislim da je Festival narodne muzike sigurno nešto što će iznedriti nove mlade talente- tvrdi Džinović.

ZELJKO.jpg

Već druge večeri festivala, dlanove i srca publike zagrejao je Željko Samardžić. Ovaj rođeni Hercegovac, nije krio oduševljenje zbog susreta sa Trebinjem i starim prijateljima. Festival “Najlepši grad, najlepša pjesma“ opravdao je, kaže, očekivanja, a mladi pjevači dobili su priliku da pokažu šta znaju.

– Čuo sam neke od izvođača. Odlični, talentovani ljudi sa energijom, koji divno pjevaju. Posebno kada se to sve spoji sa Sofrinim orkestrom, to je divna priča. Festivali su značajni za mlade pevače, koji žele da pokažu svoje sposobnosti i kvalitete- istakao je Željko.

DSC00854.jpg

 

Koncertom za prijatelje splitskog sastava “Trio gušt” završen je prvi Festival narodne muzike “Najlepši grad, najlepša pesma”. Dalmatinci su oduševili publiku originalnim izvedbama brojnih pesama različitih muzičkih žanrova.

Ređali su se hitovi Olivera Dragojevića, Severine, Tome Zdravkovića, Petra Graša, Miroslava Ilića i mnogih drugih. Raspjevana publika nije štedjela ni glas, ni dlanove, a nakon završetka koncerta Splićani su se dva puta vraćali na bis.

Nema sumnje da je prvi Festival narodne muzike u Trebinju opravdao očekivanja kako učesnika, tako i publike.

Do narednog festivala, pričaće se o najlepšim utiscima sa ovog spektakularnog muzičkog događaja, koji je organizovala “Adria Jadran”.