Lifestyle

Pogledajte šiške za koje kažu da će DOMINIRATI 2022.

551views
Reč je o tankim šiškama koje ne prikrivaju čelo u potpunosti. Nazivaju ih i “prozirnim” šiškama.

Iako izgledaju jako šik, problem je što ih nije uvek jednostavno stilizovati, kao i to da zahtevaju konstantno održavanje i nešto češće odlaske u frizerski salon. Umesto toga, u potrazi smo za trendovima koji se lako održavaju i kod kuće, a jedan takav je i poslednji hit iz sveta šiški, tzv. see-through šiške.

Za njih već sad kažu kako će dominirati 2022. godinom, a kako piše Glamour, reč je o tankim šiškama koje ne prikrivaju čelo u potpunosti. Nazivaju ih i “prozirnim” šiškama, a frizeri tvrde kako su veliki hit u Aziji već nekoliko godina, a polako postaju trend u Europi i u SAD-u, posebno nakon leta.

Ako se odlučite za ovaj tip šiški, ne morate toliko u obzir uzeti oblik lica, koliko oblik čela. Ako imate visoko čelo, možete odabrati različitu dužinu šiški, no ako imate manje čelo, bilo bi bolje da šiške budu super-tanke i nešto dublje.

Kao i kod ostalih vrsti šiški, frizeri savetuju da se šiške šišaju dok je kosa suva, a ne mokra ili sveže oprana. Naime, mokra je kosa teža od suve i može stvoriti pogrešan privid dužine, a upravo je dužina ključna kad je u pitanju oblikovanje šiški.

Ako se dvoumite oko šišanja šiški, prvo razmislite da li ste spremni da ih održavate. Kako smo i ranije pisali, ako je odgovor potvrdan, šiške su dobra ideja. Super stvar sa šiškama je ta što možete povremeno preskočiti pranje cele kose, dovoljno je da operete samo šiške kako biste osvežili izgled između dva pranja.

Foto: Instagram