-Prelomili smo svoje dileme, nastavljamo dalje, jer bez sviranja nemamo svrhu. “Moja glava, moja pravila” naša je nova pesma, nastala pre nekoliko meseci, tražila je svoj glas i u kadru se pojavio Igor Drvenkar. Aki će duhom uvijek biti prisutan u nama, a u Igoru smo prepoznali izvrsnog čoveka s kojim krećemo u novu avanturu – poručili su članovi benda na zvaničnom Instagram profilu grupe i potvrdili nastavak svojih muzičkih aktivnosti.

Umesto Akija koji je bio vokal decenijama, bend je potvrdio da je angažovao novo lice Igora Drvenkara.

Muziku i stihove za novi singl potpisao je Husein Hasanefendić Hus, autor vanvremenskih hitova Parnog valjka koje su odgajile generacije slušalaca.

Kreativan spot delo je zagrebačkog fotografa i reditelja Dinka Čvorića – Doringa.

Foto: Instagram parnivaljak

Podsetimo Aki Rahimovski koji je preminuo 22. januara 2022. u 67-oj godini rođen je u Nišu, ali se ubrzo sa porodicom preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio muzički profesor, sa sedam godina je krenuo u muzičku školu, odsek klavir i pevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki grupe Vakuum, Krvna braća i Tor, sa kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. Iste godine upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića Husa i Juricu Pađena. U saradnji sa menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Spot za novu pesmu Parnog valjka pogledajte u videu:

Foto: Dinko Čvorić Doringo